Fra folkehelt til gemen forbryder

Først blev han helt, da han stak af med 82 millioner kroner - efter sin anholdelse er 39-årig franskmand reduceret til banal forbryder

Det er endnu uklart, hvor de sidste par millioner euro fra Toni Musulins kup er gemt af vejen. (Foto: AP)
Det er endnu uklart, hvor de sidste par millioner euro fra Toni Musulins kup er gemt af vejen. (Foto: AP)

Franske Toni Musulin blev udråbt som helt i store dele af det franske samfund, da han stak af med med 11 millioner euro (82 mio. kr.) fra en pengetransport, men nu er han igen reduceret til banal forbryder, efter at han meldte sig selv til politiet.

Han var chauffør på en pengetransport og efter at have hentet de mange penge på sin rute i Lyon, forsvnadt han den 5. november sporløst med det store beløb.

Han blev på internettet hurtigt udråbt til en veritabel helt med sin egen facebookgruppe og masser af omtale på Twitter, og et firma valgte at trykke hans portræt på t-shirts, der gik som varmt brød. Mange franskmænd elskede historien om Sumulin, der blev præsenteret som den 'lille mand', der viste sig at være en genial forbryder, der havde begået den perfekte forbrydelse.

Musulin, der stammer fra Balkan blev efterlyst i 185 lande, og myndighederne frygtede en kort overgang, at han var flygtet til sit fødeland.

Men mandag i sidste uge begyndte Musulins planer at gå skævt, da fransk politi fandt mere end ni millioner af udbyttet i en garage i Lyon, han havde lejet i et falsk navn.

Og noget kunne tyde på, at Musulin kunne føle jorden brænde under sig, da han mandag meldte sig selv til politiet i Monaco.

Og selv om det næppe var målet, opnåede han da godt ti dages berømmelse og heltestatus.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere