Falsk bombe smuglet ind i hollandsk palads

Den hollandske kongefamilies vagter er rystet af pinlig episode, hvor det lykkedes et tv-hold at smugle en bombeattrap ind i paladset.

Hollands dronning Beatrix skal måske se sig om efter nogle nye vagter.

Sikkerheden omkring dronningens embedsbolig Palais Noordeinde i Haag har nemlig fået et nøk opad, efter at det lykkedes hollandske tv-reportere at smugle en bombeattrap ind i slottet. To journalister fra programmet 'Undercover in Nederland' var udklædt som håndværkere og fik uden de store problemer adgang til slotsområdet med deres varevogn, som de havde skjult falsk sprængstof i.

Vagterne på slottet kastede bare et kort blik i de falske håndværkeres id-papirer, men undlod at tjekke varevognen og sidder nu tilbage med røde ører efter tv-stationen SBS' vellykkede stunt.

Samtidig har de fået en ordentlig skideballe af de hollandske myndigheders koordinator for terrorbekæmpelse, Erik Akerboom, som erkender, at vagterne har begået en brøler.

Den hollandske opposition kræver en uafhængig kulegravning af hændelsen.

Det er nemlig knap et halvt år siden, at den 71-årig dronning Beatrix og hendes familie på nationaldagen var mål for et attentat i byen Apeldoorn.

Mens den royale familie så forfærdet til fra en åben bus, kørte en 38-mand sin bil ind i menneskemængden ved en parade og dræbte syv mennesker. Attentatmanden døde senere af sine kvæstelser. 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere