Hemmelig ankomst for John Knudsen

Den mordmistænkte John Knudsen kan snarest muligt igen befinde sig på dansk jord. Men ankomsten hemmeligholdes nu af politiet

John Knudsen udtaler sig til Ekstra Bladet fra Soto del Real fængslet nord for Madrid. (Foto: Rasmus Flindt)
John Knudsen udtaler sig til Ekstra Bladet fra Soto del Real fængslet nord for Madrid. (Foto: Rasmus Flindt)

Vis stort kortEpisoden fandt sted på Bådehavnsgade 4 i Sydhavnen. Her ligger Gør-det-selv-værkstedet.

Han sidder pt. fængslet i Soto del Real-fængslet nord for Madrid, men har været på næsten alles læber igennem den sidste halvanden måned. Af samme årsag har Syd- og Sønderjyllands Politi nu valgt at hemmeligholde den mordmistænkte John Knudsens ankomst til Danmark.

- Der har simpelthen været for meget eksponering i den sag, så af hensyn til den mistænkte og de pårørende og involverede i sagen, har vi valgt ikke at oplyse, hvornår eller hvor han lander i Danmark, forklarer Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

John Knudsen har været eftersøgt siden Kirsten Bay Andersen forsvandt den 26. september efter en firmafest og senere blev fundet dræbt. John Knudsen blev anholdt forrige onsdag i Zaragoza, hvor han tiggede på gaden, efter over en måned på flugt fra de danske myndigheder.

For første gang siden sin flugt udtalte John Knudsen sig i weekenden selv til Ekstra Bladet, som besøgte ham i fængslet.

Stadig kun mistænkt
Papirarbejdet mellem de danske og spanske myndigheder er grunden til, at der kan gå noget tid, før den mordmistænkte John Knudsen bliver hentet af repræsentanter fra Danmark, som skal eskortere ham hjem.

- Man skal huske på, at han stadig kun er mistænkt og ikke dømt. Så vi synes det er helt urimeligt, hvis han skal stå for skud, når han kommer til landet. Når han så er landet, vil han indenfor 24 timer blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor vi vil begære dobbeltlukkede døre, konstaterer Helle Lundberg.

Ifølge de første udmeldinger fra politiet ville der gå omkring 10 til 14 dage før udleveringen af John Knudsen.

1 af 2 John Knudsen bliver interviewet fra fængslet nord for Madrid.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 2 John Knudsen udtaler sig til Ekstra Bladet fra Soto del Real fængslet nord for Madrid. (Foto: Rasmus Flindt)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere