Jønke kræver millionerstatning

HA-rockeren Jørn Jønke Nielsen kræver millionerstatning efter frifindelse i sag om knivstikkeri på Nørrebro. Anklageren vil have sagen for Højesteret

Her ses Jønke med Esben Hertz, da de blev frikendt for knivstikkeriet. (Foto: Kristian Linnemann)
Her ses Jønke med Esben Hertz, da de blev frikendt for knivstikkeriet. (Foto: Kristian Linnemann)

Det skal koste statskassen dyrt, at Hells Angels-talsmanden Jørn Jønke Nielsen to gange er blevet frifundet for et voldsomt knivstikkeri på Nørrebro i København forrige december.

HA-lederen kræver nu en erstatning på 1.170.000 kr. for den tid han sad varetægtsfængslet frem til frifindelsen i byretten.

Beløbet er en tredobling af den normale takst for uberettiget varetægtsfængsling.

- Vi kræver tre gange taksten af flere grunde. Dels har han været sigtet for forsøg på manddrab, og det bør i sig selv give dobbelt takst. Og dels har forløbet været krænkende for ham med bl.a. en fuldstændig ubegrundet mentalundersøgelse, siger Jønkes advokat, Michael Juul Eriksen.

Trods frifindelsen i både by- og landsretten har anklagemyndigheden bedt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at føre sagen for Højesteret.

Nævnet har endnu ikke taget stilling til den anmodning, og erstatningskravet bliver ikke behandlet, før det er afklaret om sagen skal have en tredje tur i retsmaskineriet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere