Politiet kritiserer Spanien i drabssag

Dansk politi har bedt om, at den drabssigtede John Knudsens sag behandles i lukket retsmøde. Derfor vækker interview i Ekstra Bladet undren

Når Ekstra Bladet søndag over fire sider bringer et stort interview med den drabsmistænkte John Knudsen fra Soto del Real-fængslet uden for Madrid, strider det imod de regler, som dansk politi har bedt de spanske myndigheder om at behandle manden efter.

Fra dansk side har politiet netop bedt om, at John Knudsen ikke får kontakt med pressen, mens han venter på udlevering til Danmark.

- Vi forstår ikke, hvorfor de spanske myndigheder har tilladt det. Om der kan være tale om en fejl, eller om der gælder andre retsprincipper i Spanien, siger efterforskningslederen, vicepolitiinspektør Bent Thuesen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har bedt de spanske myndigheder om at behandle John Knudsens sag i lukkede retsmøder, og det indebærer, at den anholdte ikke skal have mulighed for kontakt med pressen.

Også John Knudsens forsvarsadvokat, Stig Jørgensen, undrer sig over interviewet.

Efterforskningsleder Bent Thuesen har læst interviewet i Ekstra Bladet, der bærer overskriften "Jeg fortryder", men vil ikke forholde sig til indholdet, før John Knudsen er i Danmark.

Ifølge Ekstra Bladet vil den drabsmistænkte mand ikke tale om den sigtelse, der har ført til, at han er varetægtsfængslet in absentia for drabet på den 52-årige Kirsten Bay Andersen i Haderslev. Uden at ville tale om forbrydelsen siger John Knudsen, at han "fortryder". På spørgsmål om, hvorvidt han kan se formildende omstændigheder, svarer han: "Nej overhovedet ikke".

- Selvfølgelig er jeg da ikke glad for at skulle leve i et fængsel, og jeg har brugt megen energi på at bebrejde mig selv, siger John Knudsen, der også fortæller om sin rejse med tog ned gennem Europa, der endte, da spansk politi tjekkede hans identitet, fordi han tiggede på gaden i Zaragoza.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere