Bo blev dræbt uden varsel

Betjentene affyrede ikke advarselsskud, før de skød og dræbte den psykisk syge Bo Houen Jørgensen i Aalborg, fastslår statsadvokaten

- Der var ikke tale om advarselsskud.

Så klar lyder talen fra statsadvokat Kirsten Dyrman, efter hun har foretaget en lang række afhøringer i bestræbelserne på at få kastet lys over, hvad der egentlig skete, da tre betjente fredag aften skød og dræbte den psykisk syge Bo Houen Jørgensen, som kort forinden havde angrebet dem med knivstik.

Forløbet omkring drabet er endnu ikke helt fastlagt, men det står klart, at to tjenestepistoler blev affyret, før Bo Houen Jørgensen sank sammen og døde i en blodpøl ramt en en kugle i hovedet.

Statsadvokaten får hjælp af Rigspolitiets Rejsehold og gruppen har en klar fornemmelse af, at det var en betjent, 'der stod lidt på afstand', som affyrede det dræbende skud.

Kirsten Dyrman konstaterer, at en af de sårede betjente blev ramt i ryggen eller brystet - ifølge Ekstra Bladets oplysninger skete det med så stor kraft, at hans overkrop blev gennemboret. Betjenten er heldigvis meldt uden for livsfare efter en længere operation. Ifølge statsadvokaten blev skaden forvoldt med en stor køkkenkniv.

Kirsten Dyrman vil nu fokusere efterforskningen på at finde ud af, om det kan forsvares, at betjentene uden varsel skød Bo Houen Jørgensen, som havde det så pyskisk dårligt, at han skulle tvangsindlægges.

Politiets fjerde sag

Det er i øvrigt langt fra første gang, at en arrestation ender med dødelig udgang.

10. marts 2009 skød og dræbte betjente en tidligere soldat på Nørrebro, efter han gik til angreb på to betjente. Soldaten skulle ligesom den 34-årige aalborgenser tvangsindlægges.

19. august 2006 dræbte betjente Flemming Kofoed Jacobsen, der angiveligt forsøgte at køre betjentene ned i en rød Ford.

19. juni 2006 skød politiet en 43-årig psykisk syg mand i en 7-Eleven-kiosk på Frederiksberg.1 af 2 
2 af 2 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere