Fort Hood-morder lam i underkroppen

Fort Hood-gerningsmanden, major Nidal Malik Hasan, er blevet lam som følge af sine skudsår, oplyser hans advokat

Nidal Malik Hasan overlevede massakren på Fort Hood med lammelser i underkroppen. (Foto: AP)
Nidal Malik Hasan overlevede massakren på Fort Hood med lammelser i underkroppen. (Foto: AP)

Major Nidal Malik Hasan overlevede sin vanvittige massakre på en amerikansk militærbase i Texas, men han har til gengæld mistet førligheden, oplyser hans advokat.

Hasan, en 39-årige militærpsykiater i den amerikanske hær, er formentlig blevet lam fra taljen og ned, efter at han blev stoppet af fire skud – her af to i torsoen.

- Det ser ikke ud til, at han kommer til at gå igen, siger Hasans advokat, den pensionerede oberst John Galligan til amerikanske medier.

Hasan døjer desuden med stærke smerter i begge sine hænder, oplyser advokaten, som har tilbragt en time i selskab med sin kvæstede klient på Brooke Army Medical Center i San Antonio.

Sendt i koma
Nidal Malik Hasan åbnede den 5. november ild med to håndvåben på militærbasen Fort Hood. Han skød og dræbte 13 personer, mens mindst 30 andre blev såret.

Hasan blodbad blev først stoppet efter fire minutter, da to politibetjente ramte ham med fire skud under en kort ildkamp. Den ene betjent blev også såret.

Hasan tilbragte flere dage i koma på et hospital, men er siden kommet til bevidsthed og har oven i købet haft besøg af et familiemedlem.

De amerikanske myndigheder har sigtet Hasan for 13 tilfælde af forsætligt drab, og han risikerer med stor sandsynlighed at blive idømt dødsstraf ved en militærdomstol.

Muslimsk major
Samtidig fortsætter jagten på et motiv til tragedien.

Hasan er muslim af palæstinensisk oprindelse og stod over for at blive sendt til Afghanistan – en krig som han åbent havde kritiseret i diskussioner med kolleger.

Det har fået de amerikanske myndigheder til at undersøge, om majoren eventuelt stod i ledtog med andre eller havde forbindelser til islamiske terrororganisationer.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere