Pårørende vil have bedre uddannet politi

Der er brug for specialuddannede udrykningsteams, der kan hjælpe med at tvangsindlægge psykisk syge. Det mener forening for pårørende efter skuddrama i Aalborg

De pårørende til den døde, 34-årige mand fra Aalborg ville ønske, at politiet var bedre uddannet til at tackle psykisk syge. (Foto: René Schütze)
De pårørende til den døde, 34-årige mand fra Aalborg ville ønske, at politiet var bedre uddannet til at tackle psykisk syge. (Foto: René Schütze)

Betjente er ikke rustede godt nok til at håndtere psykisk syge, som skal tvangsindlægges. Det er meldingen fra Bedre Psykiatri, der er en forening for pårørende.

Anklagen kommer efter en episode i Aalborg lørdag, hvor en 34-årig psykisk mand syg blev skudt og dræbt af politiet, da han stak to betjente med kniv.

- Den dybt ulykkelige sag fra Aalborg er den seneste i rækken af episoder, hvor politiet skyder mod meget psykisk syge mennesker. Det er ikke holdbart. Jeg må derfor spørge: Hvor mange psykisk syge skal dø, før vi fra samfundets side tager situationen alvorligt og sikrer en mere tryg og fornuftig måde at tvangsindlægge psykisk syge mennesker på, lyder det fra formanden for Bedre Psykiatri Ebbe Henningensen i en skriftlig kommentar.

Han efterlyser, at politiet etablerer specialuddannede hold, så lignende situationer ikke vil opstå i fremtiden.

- Sagen fra Aalborg viser jo endnu engang, at der er brug for specialuddannede mennesker, som er eksperter i konfliktdæmpning og dermed i, hvordan man taler psykisk syge til ro, siger Ebbe Henningsen.

Desuden mener formanden, at politiet har brug for en efteruddannelse i egne rækker, så "de får større viden om, hvordan psykisk syge mennesker kan dæmpes og tales ned." Ifølge Ebbe Henningsen viser erfaringer fra Holland og England, at det er vejen frem.

Formand for Politiforbundet Peter Ibsen siger ifølge DR, at uddannelse vil være en god idé. Han understreger samtidig, at det nærmest vil være umuligt at undgå sager som den i Aalborg, men at det kun sjældent sker.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere