Politiformand afviser psykiatri-teams

Politiforbundets formand, Peter Ibsen, afviser at overlade opgaver med psykisk syge til sygeplejersker og psykiatere. Politiet er de eneste, der må anvende magt, siger han

Psykisk syge patienter er en politiopgave - og sådan skal det blive ved med at være, mener Politiforbundets formand, peter Ibsen. (Foto: Martin Lehmann, / Polfoto)
Psykisk syge patienter er en politiopgave - og sådan skal det blive ved med at være, mener Politiforbundets formand, peter Ibsen. (Foto: Martin Lehmann, / Polfoto)

Selvom det fredag aften gik helt galt, da politiet skulle tvangsinlægge en 34-årig mand i Aalborg, så fastholder Politiforbundets formand, Peter Ibsen, at den slags er en opgave for politiet.

- Selvom det ikke er en særlig behagelig opgave, så er lovgivningen indrettet sådan, at det er politiets opgave. Hvis man overlader det til andre, så tillader man, at de går ud og bruger magt overfor borgerne, siger Peter Ibsen til ekstrabladet.dk.

- Den eneste myndighed her i landet, der må gå ud og bruge magt overfor borgerne, er faktisk politiet, siger han.

Ifølge overlæge på Psykiatrisk Hospital i Risskov, Søren Juul-Nielsen, bør det være psykiatere, der er i front, når psykisk syge skal passiviseres, skriver dr.dk.

- Og hvad så, hvis der bliver skudt på dem. Hvad gør de så?, spørger han.

Peter Ibsen erkender dog, at politiet kan blive bedre uddannet til at tage sig af psykisk syge. Og han er også villig til at se på et samarbejde med for eksempel sygeplejersker og psykiatere:

- Men alt andet lige, så ligger opgaven bedst hos politiet. Om man så kan supplere med andre muligheder, det er jeg åben overfor, siger han til ekstrabladet.dk

1 af 2 Efter at have stukket to betjente ned med kniv blev en psykisk syg 34-årig mand fredag aften skudt af politiet. Han døde senere af skuddet. (Foto: René Schütze)
2 af 2 Psykisk syge patienter er en politiopgave - og sådan skal det blive ved med at være, mener Politiforbundets formand, peter Ibsen. (Foto: Martin Lehmann, / Polfoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere