To betjente skød på psykisk syg

Det var ikke kun én, men to betjente, der fredag aften affyrede dræbende skud mod en psykisk syg mand i Aalborg

Naboer til den dræbte ligger blomster her til morgen. (Foto: Andreas Szlavik)
Naboer til den dræbte ligger blomster her til morgen. (Foto: Andreas Szlavik)

Situationen udviklede sig dramatisk, da to betjente i går sidst på eftermiddagen blev kaldt ud for at assistere en læge ved en tvangsindlæggelse af en 34-årig psykisk syg mand.

Manden opførte sig truende, og politiet ringede efter assistance. Men da flere betjente ankom til mandens adresse, stak han to af dem med en kniv.

Det har tidligere fremgået, at en hidkaldt tredje betjent derefter affyrede skud, som ramte den psykisk syge mand i hovedet og dræbte ham. Men nu afslører statsadvokat Kirsten Dyrmann, der står for efterforskningen, at der faktisk var to betjente, som affyrede deres tjenestepistol mod den syge mand.

- To betjente har tilkendegivet, at de har affyret skud, siger hun til politiken.dk.

Kirsten Dyrmann skal nu undersøge præcis, hvad der gik forud for det dræbende skud - det store spørgsmål er naturligvis, hvorvidt det var nødvendigt at skyde mod manden. Ifølge et øjenvidne havde aktionen mere karakter af ' et regulært mord' fra politiets side, end en redningsaktion.

- Politiet har mulighed for at bruge forskellige magtmidler, når de rykker ud til sådanne ting. Jeg skal have samlet det her scenarium og danne mig et billede af, hvad der er foregået«, siger Kirsten Dyrmann.

Ifølge politiets vagthavende var det rent held, at en af de overfaldne betjente overlevede. Således blev han stukket så hårdt i ryggen, at kniven gik ud gennem brystet.

Mindes med blomster
Venner og naboer mindede her til morgen den 34-årige med blomster på stedet, hvor han i aftes mistede livet på så tragisk vis.

Statsadvokaten har brugt det meste af natten på at afhøre de implicerede, men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvornår der kan konkluderes, om betjentene kunne have pacificeret manden på anden vis for eksempel ved brug af peberspray, som betjentene har som en del af deres standardudrustning.

Politiets fjerde sag
Det er i øvrigt langt fra første gang, at en arrestation ender med dødelig udgang.

10. marts 2009 skød og dræbte betjente en tidligere soldat på Nørrebro, efter han gik til angreb på to betjente. Soldaten skulle ligesom den 34-årige aalborgenser tvangsindlægges.

19. august 2006 dræbte betjente Flemming Kofoed Jacobsen, der angiveligt forsøgte at køre betjentene ned i en rød Ford.

19. juni 2006 skød politiet en 43-årig psykisk syg mand i en 7-Eleven-kiosk på Frederiksberg.

1 af 2 
2 af 2 Naboer til den dræbte ligger blomster her til morgen. (Foto: Andreas Szlavik)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere