Skud mod psykisk syg i Aalborg undersøges

34-årig mand døde, efter at han blev skudt i hovedet af en betjent. Manden havde stukket to politifolk med kniv. De er indlagt og i bedring

Statsadvokaten har med assistance fra Rigspolitiets rejsehold indledt en større undersøgelse, efter at en 34-årig psykisk syg mand fra Aalborg fredag blev skudt i hovedet af en betjent og døde.

Forinden var manden gået til angreb på to af betjentens kolleger med en kniv og stukket den ene i armen og den anden i ryggen, så hårdt at kniven gik ud gennem brystet. De to betjente er indlagt på sygehuset i Aalborg, og de er i bedring, oplyser vagtchef Henrik Skals, Nordjyllands Politi.

- De har det godt, men de er naturligvis meget påvirket af sagen, siger Henrik Skals.

Politiet blev fredag aften tilkaldt til den 34-åriges adresse på Bynkevej i Aalborg af en læge, der skønnede, at manden skulle tvangsindlægges. Det ønskede han imidlertid ikke.

Da de første betjente ankom, faldt manden ikke til ro, men skød efter betjentene med bue og pil. Derfor tilkaldte de assistance, og da der kom flere betjente, gik manden til angreb med en kniv og ramte de to betjente. Derpå trak en tredje betjent sin tjenestepistol og affyrede et skud mod manden, der blev ramt i hovedet. Han døde senere fredag.

Politiskuddet undersøges nu rutinemæssigt af Statsadvokaten for Nord- og Østjylland, Kirsten Dyrman. Hun skal tage stilling til, om betjentene fra Nordjyllands Politi handlede korrekt, eller om den urolige, psykisk syge mand kunne have været pacificeret på anden vis for eksempel ved brug af peberspray, som betjentene har som en del af deres standardudrustning.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere