Dansk terrorsag breder sig i Asien

Tre pakistanere er arresteret i Bangladesh mistænkt for terror. De kædes sammen med de fængslede i Chicago, der er mistænkt for terrorplan mod Jyllands-Posten

Politiet i Bangladesh har arresteret tre pakistanske mænd, der mistænkes for at planlægge terrorangreb på amerikanske og indiske mål i hovedstaden Dhaka. Målene var ifølge avisen The Daily Star blandt andet den amerikanske ambassade.

Sagen hænger sammen med anholdelserne af de to mænd i Chicago, der mistænkes for at planlægge et terrorangreb på Morgenavisen Jyllands-Posten.

De senest anholdte mistænkes for at være medlemmer af den pakistansk baserede gruppe Lashkar-e-Taiba, der menes at være bagmændene bag terroren sidste år i den indiske by Mumbai, oplyser en polititalsmand, Shyamol Kumar Mukharjee, til nyhedsbureauet AFP.

I sidste uge blev tre bangladeshiske mænd anholdt i byen Chittagong mistænkt for at have forbindelse til den forbudte sunnimuslimske terrorbevægelse Harkat-ul Jihad al Islami og for at have planer om at angribe amerikanske mål. De blev anholdt efter oplysninger fra de to anholdte i Chicago.

Da de blev anholdt i USA, kom det frem, at de to mænd, David Headley og Tahawwur Rana, har haft kontakt med de to islamiske organisationer. Headley har angiveligt holdt møder med repræsentanter for dem under sine besøg i Pakistan.

Ud over planerne mod Jyllands-Posten mistænkes de to mænd for terror i Indien, og de indiske myndigheder vil ifølge avisen The Times of India bede USA om at udlevere mændene til Indien. De indiske myndigheder har derfor indledt en formel efterforskning for at få dem udleveret.

Headley har flere gange besøgt Indien, og de indiske myndigheder mistænker ham blandt andet for terrorangrebet i Mumbai.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere