Pelsede hundelig var ræve

En jæger har indrømmet, at det er ham, der har efterladt de tre dyr i området

De pelsede dyrelig har vist sig at være ræve. (Privatfoto)
De pelsede dyrelig har vist sig at være ræve. (Privatfoto)

De tre pelsede dyrelig, som kennelejer Per Hansen fra Dokkedal i Nordjylland, fandt, da han i lørdags var ude at gå en tur, er ikke hunde.

Der er derimod tale om ræve, oplyser Nordjyllands Politi

- I første omgang vurderede vi, at det var hunde, men vi har siden fået oplysninger om, at der var tale om rævekroppe, som er blevet efterladt, siger vicepolitikommisær Henrik Hyldig til ekstrabladet.dk.

Jæger til samtale
En jæger har ifølge Nordjyske.dk bekræftet, at det er ham, der har nedlagt, pelset og efterladt de træ ræve i området. Han bliver nu kaldt til samtale hos politiet for at afgive forklaring.

Desuden er ligene blevet vurderet af chefzoolog Per Christiansen fra Aalborg Zoo. Han bekræfter, at der efter al sandsynlighed ikke er tale om hunde, skriver avisen.

Frygtede mishandling
Dyrenes Beskyttelse reagerede ellers prompte, da sagen kom frem på ekstrabladet.dk, fordi foreningen frygtede, at dyrene var mishandlede hunde. Man vil nu ikke gøre mere ved sagen.

- Hvis en zoolog har undersøgt ligene og bekræftet, at det ikke er hunde, så er vi tilfredse. Så er der tale om nogle ræve, der er blevet skudt, og flået, og så har man efterladt resterne til andre dyr. Helt i overensstemmelse med naturens orden, siger dyrlæge og dyreværnsinspektør Jens Svenningsen til ekstrabladet.dk.

1 af 2 Fundet af tre dyrelig i Nordjylland vakte opsigt. (Privatfoto)
2 af 2 De pelsede dyrelig har vist sig at være ræve. (Privatfoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere