Kommunal chef tilstår ulovlig våbenhandel

En internationalt kendt våbensamler er endt på anklagebænken for omfattende ulovlig import af pistoler og maskingeværer

En 66-årig tidligere chef i en kommune erkendte sig i retten i Randers fredag delvis skyldig i omfattende ulovlig våbenhandel.

Han er sigtet for ulovlig indførsel af over 100 pistoler samt et antal rifler, maskingeværer og maskinpistoler. Et ukendt antal våben er videresolgt og bl.a. havnet hos en Hells Angels-rocker i Aalborg.

Det var fundet af en pistol hos ham i december 2008, der bragte politiet på sporet af den 66-årige, som har siddet varetægtsfængslet siden den 28. maj. Forinden var hans telefon blevet aflyttet, ligesom hans internettrafik blev overvåget.

Inden retten valgte at lukke dørene under afhøringen af manden, oplyste anklager Torben Thygesen, at der i den omfattende sag er beslaglagt tilsammen 480 våben hos flere personer, hvoraf flere allerede er dømt.

Af de 480 våben stammer de 39 våben fra en sag, som tysk og østrigsk politi har efterforsket mod en stor våbenhandler i Østrig. I den forbindelse har dansk politi afhørt flere af hovedmændene i Tyskland og Østrig.

Da den 66-åriges hjem blev ransaget i april, fandt politiet 20 våben og 2,5 kilo sprængstof. Manden er kendt internationalt for sit store kendskab til våben. Han har ifølge politiet bestilt våbnene via email og fået dem tilsendt med almindelig post.

Sagen mod våbenhandleren bliver muligvis afgjort med en dom senere fredag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere