Kritik af ny kameraovervågning på Strøget

De nye overvågningskameraer på Strøget i København er omsider sat i funktion, men kritiseres straks af Kriminalforsorgsforeningen som nytteløse.

Der skulle gå næsten to år, før Københavns Politi fik sat overvågningskameraer op på Strøget i København. Nu er kameraerne omsider sat i funktion på Frederiksberggade, men overvågningen får en kølig modtagelse af Kriminalforsorgsforeningens formand, John Hatting.

- Der er tale om falsk tryghed, og det er synd, at befolkningen ikke får hele sandheden at vide. For tv-overvågning beskytter ikke og forhindrer hverken vold eller overfald, som gerne skulle være det vigtigste resultat af overvågningen af Strøget i København, siger John Hatting, der repræsenterer socialrådgivere, pædagoger og andre civilt ansatte i Kriminalforsorgen.

Det var ellers netop et knivdrab på en 19-årig mand, der i januar 2008 fik flere politikere på Christiansborg til at kræve overvågning af Strøget. Anton Njie blev stukket ihjel over et skænderi om en hue. Men overvågningen er intet mirakelmiddel, understreger John Hatting.

- I stedet skal SSP-medarbejderne på gaden, og det skal kombineres med flere forebyggende tiltag, siger formanden.

Der er i alt 32 overvågningskameraer på Strøget.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere