Snød statskassen for 332 mio.

Østre Landsret idømmer selskabstømmeren Bjørn Stiedl seks års fængsel. Dermed er der sat et foreløbigt punktum i Danmarks mest omfattende selskabstømmersag

Danmarks mest omfattende selskabstømmersag er afgjort. Finansmanden Bjørn Stiedl er i Østre Landsret blevet idømt seks års fængsel for at have snydt danskernes fælles husholdningskasse. En manøvre som har kostet statskassen 332 millioner kroner.

I 1999 takserede byretten kriminaliteten til fængsel i syv år.

- Der er ved straffens udmåling lagt vægt på, at der har været tale om en systematisk og veltilrettelagt fremgangsmåde, der kan betegnes som "industrialiseret", skriver landsretten i en pressemeddelelse.

Men da Stiedl i mellemtiden har fået en fire et halvt år lang fængselsdom i Storbritannien, udmåler landsretten straffen for de danske forhold som en tillægsstraf til den engelske. Bjørn Stiedl har derfor reelt fået en rabat på et år.

Ud over fængselsstraffen konfiskeres 68 millioner kroner hos Bjørn Stiedl. Så mange penge tjente han på de ulovlige arrangementer. Derudover får Stiedl forbud mod at stifte og lede selskaber.

- Det er en overraskende hård dom. Gerningsindholdet er mellem 17 og 19 år gammelt. Sagen blev indledt for over 10 år siden, og man kan ikke laste Bjørn Stiedl for, at det har taget så lang tid, siger Bjørn Stiedls forsvarer, Ebbe Mogensen.

Men landsretten afviser kritikken. Sagsbehandlingen har nemlig kun stået stille under hans afsoning i England, og den "må henregnes til hans egne forhold", skriver dommerne.

Bjørn Stiedl kan ikke acceptere dommen. Ifølge Ebbe Mogensen har han derfor omgående bedt om, at den bliver indbragt for Procesbevillingsnævnet for at få strafudmålingen for Højesteret.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere