Politiet fanger færre indbrudstyve

Antallet af indbrud boomer lige nu - men politiet opklarer kun halvt så mange som for 10 år siden. Synes du, ordensmagten tager anmeldelser om indbrud alvorligt?

Antallet af indbrud boomer netop nu. (Modelfoto: Jesper Stormly Hansen)
Antallet af indbrud boomer netop nu. (Modelfoto: Jesper Stormly Hansen)

Antallet af indbrud boomer netop nu. Og landets største forsikringsselskaber beskylder nu politiet for at svigte deres opgave, skriver Berlingske Tidende.

På trods af at store dele af Danmark er plaget af et sandt boom i antallet af indbrud i private hjem, opklarer politiet nu langt færre indbrud end tidligere.

Det viser beregninger, Berlingske Tidende har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Opklaringsprocenten er næsten halveret over det seneste årti, og sandsynligheden for, at en indbrudstyv slipper af sted med sin forbrydelse, er nu næsten dobbelt så stor som for et årti siden.

Særligt grelt har det været de seneste år, hvor mindre end hver 15. indbrud har ført til en sigtelse. Landets største forsikringsselskaber retter nu en usædvanlig hård kritik mod politiet.

- Rigtig mange gange oplever vores kunder, at politiet slet ikke kommer, når der bliver anmeldt et indbrud eller tyveri. Det er et stort problem, for så falder opklaringsprocenten, og det er en ret afgørende svækkelse af den kriminalpræventive effekt, der skal forhindre indbrud i at finde sted, siger Stine Bosse, direktør for Danmarks største forsikringsselskab, TrygVesta.

Oplever du, at politiet tager anmeldelser om indbrud alvorligt? Kom med din kommentar og din oplevelse nedenfor!

1 af 2 Politiet opklarer langt færre indbrud end tidligere. (Modelfoto: Jan Unger)
2 af 2 Antallet af indbrud boomer netop nu. (Modelfoto: Jesper Stormly Hansen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere