Livstid for at hugge gravid ihjel

28-årig tysk racist idømt livstid, efter at han i juli stak den gravide Marwa El-Sherbini ihjel i en retssal

Den nu livstidsdømte Alex W. kommer ind i retssalen i Dresden ved  et tidligere retsmøde, hvor han stod anklaget for knivdrabet på en 31-årig gravid kvinde. (Foto: AP)
Den nu livstidsdømte Alex W. kommer ind i retssalen i Dresden ved et tidligere retsmøde, hvor han stod anklaget for knivdrabet på en 31-årig gravid kvinde. (Foto: AP)

Retten i Dresden har netop idømt den 28-årige Alex W. livstid for at have dræbt en gravid kvinde med kniv tidligere i år.

Knivdrabet foregik under et retsmøde i Dresden i juli.

Kvinden, den 31-årige Marwa al-Sherbini, var i retten, fordi Alex W. sidste år kaldte den egyptisk-fødte kvinde for en 'tæve' , 'terrorist' og en 'islamist', da hun bad ham om at gøre plads på en legeplads, så hendes søn kunne gynge. I den forbindelse blev Alex W. idømt en bøde, som han nægtede at betale.

Under retsmødet trak Alex W. pludselig en kniv og stak den 16 gange i Marwa al-Sherbini. Hun blev dræbt på stedet, mens Marwa al-Sherbinis mand Elwy Ali Okaz blev hårdt såret, da han forsøgte at stoppe angrebet.

Elwy Ali Okaz blev også skudt i benet af politiet, da de fejlagtigt antog ham for være gerningsmanden.

Den russisk-fødte Alex W. forklarede til politiet, at motivet var fremmedhad, og drabet skabte stor opstandelse i den muslimske verden.

Tyskland, der har den næststørste muslimske befolkningsgruppe i Vesteuropa efter Frankrig, blev efterfølgende også kritiseret for at være langt tid om at fordømme drabet.

Sagen har fået omfattende dækning i medier i den muslimske verden og Sherbiny, der bar slør, betegnes som 'martyr'.

I forbindelse med domsafsigelsen bekendtgjorde retten, at Alex W. først kan få en eventuel anmodning om prøveløsladelse prøvet efter 15 år.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere