Dødsdømt: Jeg dræbte ikke chaufføren

Nordmanden Tjostolv Moland afviser både mord og spionage i retten i Congo

Moland benægter drabet på chaufføren i Congo. (Arkivfoto: Kristian Helgesen)
Moland benægter drabet på chaufføren i Congo. (Arkivfoto: Kristian Helgesen)

Den dødsdømte nordmand, Tjostolv Moland, afviser nu, at han har dræbt den congolesiske chauffør Abedi Kasongo.

I retten i går svarede han bekræftende på, at han har skrevet det såkaldte tilståelsesbrev til chaufførens enke, som blev læst op i retten i går.

Noget af det første dommeren spurgte Moland om i dag, var derfor, om han indrømmer drabet på Kasongo - og om han forsøgte at dræbe de andre to i bilen for derefter at flygte.

Nægter spionage
- Jeg tager ansvar for drabet på Abedi Kasongo. Jeg dræbte ham ikke selv, men jeg har undskyldt over for familien for, at han havnede i den situation.

- Hvad angår de to kujoner i bilen forsøgte hverken French eller jeg at dræbe dem. De vil have 10 millioner dollar, som de vil få i helvede, lød svaret klart fra Moland.

Han nægter også anklagerne om spionage, men nægter at afsløre sin arbejdsgiver over for dommerne.

Rask eller ej
Ifølge norske VG er det såkaldte tilståelsesbrev et af to breve, som begge er dateret 7. november. I det ene brev - som ikke er blevet læst op i retten - står der, at Moland ikke har dræbt chaufføren og derfor ikke kan bede om tilgivelse.

Tjostolv Moland har de sidste knap 14 dage været indlagt på hospitalet med malaria og tegn på psykisk ustabilitet.

Han blev raskmeldt af dommeren, da denne så ham spille skak på hospitalet, men Moland er ikke blevet undersøgt af specialister inden for psykiske lidelser. Hans ansvarlige læge er kirurg.

Da nordmanden ankom til retten i dag havde han raskmeldt sig selv , men vendte derefter på en tallerken og sagde, at han havde det dårligt. Det er usikkert om han bliver fragtet tilbage til fængslet i dag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere