Snigskytten fra Washington er henrettet

Syv år efter, at han skød og dræbte 10 mennesker i og omkring Washington D.C., er snigskytten Muhammed blevet henrettet med en dødssprøjte

John Allen Muhammads familiemedlemmer beder foran Grenville-fængslet i Washington, hvor Muhammad blev henrettet i nat. (Foto: AP)
John Allen Muhammads familiemedlemmer beder foran Grenville-fængslet i Washington, hvor Muhammad blev henrettet i nat. (Foto: AP)

Snigskytten John Allen Muhammad, der i 2002 spredte skræk og rædsel i og omkring den amerikanske forbundshovedstad, Washington D.C., blev natten til onsdag henrettet i Greenville-fængslet i nærheden af Jaratt, Virginia.

- Jeg hørte ham ikke sige et eneste ord, siger en talsmand for fængslet, Larry Traylor.

I løbet af tre uger i oktober 2002 dræbte Muhammed 10 mennesker ved at skyde dem fra sit skjul i en personbil, der var ombygget til formålet. Ofrene blev pillet ned, ofte med et enkelt skud, når de intetanende opholdt sig ved indkøbscentre, tankstationer og offentlige skoler.

Hele Washington-området var nærmest paralyseret, da skyderierne fandt sted, og befolkningen kunne først ånde lettet op, da politiet fandt frem til bilen med Muhammed og hans medsammensvorne, den dengang 17-årige Lee Boyd Malvo.

Under en retssag i 2004 blev Muhammed, der viste tydelige tegn på at være sindsforvirret, dømt til døden, mens Malvo fik en dom på livsvarigt fængsel.

Mandag afviste Højesteret at stille henrettelsen af den 48-årige Muhammed i bero. Hans forsvarere havde anmodet om dette med henvisning til rettergangsfejl i 2004.

I Virginia har den dødsdømte ret til at vælge, hvorvidt han ønsker at blive henrettet i den elektriske stol eller ved at få en dødssprøjte. Da Muhammed ikke ønskede at tage stilling til henrettelsesmetoden, blev han henrettet med gift.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere