Niels: Jeg blev slået med knippel

Den danske journaliststuderende, der blev anholdt i Iran sidste uge, er blevet forhørt ni timer om dagen i fængslet

Niels Krogsgård har siddet i et af Irans mest berygtede fængsler. (Privatfoto)
Niels Krogsgård har siddet i et af Irans mest berygtede fængsler. (Privatfoto)

- Det har været en hård omgang.

Ordene kommer fra den danske journaliststuderende, Niels Krogsgård, efter han i går blev løsladt fra et af Irans værste fængsler.

Seks døgn har den 31-årige dansker tilbragt i en bar betoncelle med en nøgen elektrisk pære som eneste selskab.

Fik en knytnæve
- Jeg fik bind for øjnene, når jeg skulle ud af cellen og hen til forhørslokalet, så jeg har nærmest ikke set nogen mennesker, fortæller Niels Krogsgård, da Ekstra Bladet i går fangede ham på vej til lufthavnen, efter løsladelsen.

Fængslet Evin i den nordlige del af Teheran er er berygtet for at tortere sine fanger, og det har bestemt ikke været en badeferie for den 31-årige dansker, der blev anholdt under en demonstration sidste onsdag.

- Da jeg blev anholdt fik jeg en med en knippel og et knytnæve, fortæller danskeren, som dog ikke er blevet udsat for vold i fængslet.

Oprør skal dækkes
- Jeg blev forhørt omkring ni timer om dagen, og det var da ikke behageligt. Der blev råbt en del ad mig, men jeg har ikke været udsat for tortur eller vold, bortset fra i forbindelse med, at jeg blev anholdt, siger han til Ekstra Bladet.

Krogsgård var taget til Teheran for at dække oprøret mod Ayatollahen og den siddende præsident Mahmoud Ahmadinejad, der blev genvalgt til posten i juni i år.

Regimet har forsøgt at slå demonstrationerne ned med hård hånd, men det er ikke lykkes.

- Man kan diskutere, om det er to journaliststuderende, der skal dække det oprør, der er i gang, men dækkes det skal det, siger Niels Krogsgård.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere