Frømandskorpset leder efter Lisbet

Østjyllands Politi vil i dag gennemsøge Lange Sø på Djursland i håb om at finde den dræbte Lisbet Nielsen

Dykkere fra Frømandskorpset leder i dag efter Lisbet Nielsen i Lange Sø på Djursland. (Foto: Ole Frederiksen)
Dykkere fra Frømandskorpset leder i dag efter Lisbet Nielsen i Lange Sø på Djursland. (Foto: Ole Frederiksen)

Politiet retter i dag fokus på Lange Sø ved Feldballe på Djursland i bestræbelserne på at finde den dræbte Lisbet Nielsen.

Den 46-årige operationssygeplejerske er ikke set siden den 23. oktober ved 19-tiden. Hendes kæreste, Bjarne Østergaard Madsen blev anholdt og sigtet for drabet på Lisbet Nielsen uden efter, men inden han skulle fremstilles i grundlovsforhør begik han selvmord i Århus Arrest.

Flere vidner har placeret Bjarne Østergaard Madsens sølvgrå Audi i Feldballe i timerne efter Lisbets forsvinden, og politiet har derfor undersøgt området med hundepatruljer, helikopter og dykkere - foreløbig uden resultat.

Hvis Bjarne Østergaard Madsen har smidt Lisbet Nielsen i en af søerne ved Feldballe, kan der gå to til tre måneder, før liget kommer op til overfladen, da vandtemperaturen er under fem grader.

Politiet forsøger nu med en båd med ekkolod og hjælp fra frømandskorpset.

Frømandskorpset leder med deres avancerede udstyr og en sonarbåd, der følger med på overfalden og reagerer på større genstande i vandet.

- Det er en opfølgning på den eftersøgning, vi foretog i sidste uge, så der er ingen nye konkrete spor, siger efterforskningsleder Peter Grove Munk til ekstrabladet.dk.

Sigtbarheden i Lange Sø er i øjeblikket fem-otte meter, og ekstrabladet.dk's reporter på stedet vurderer, at hvis Lisbet Nielsen er i søen, finder frømændene hende.

Hvis Lisbet Nielsen ikke bliver fundet i dag, vil eftersøgningen fortsætte onsdag og torsdag i henholdsvis Stubbe Sø og Øje Sø.

Læs også:
Vi anklager! Hvorfor var der ingen, der advarede Lisbet?

Politiet efterlyser Lisbets dyne

Hvorfor skulle vi advare Lisbet

Østjyllands Politi har også rettet blikket mod Bjarne Østergaard Madsens hjemby Herning, efter to vidner mener at have set den sølvgrå Audi holde meget underligt parkeret på Godsbanevej tæt ved Bjarne Østergaard Madsens bopæl tidligt lørdag morgen.

Derudover er tippene interessante, fordi Bjarne Østergaard Madsen blev fanget af den nærliggende tankstations videoovervågning lørdag klokken 9.28, hvor han gjorde sin bil grundigt ren.

I bagagerummet i Bjarne Østergaard Madsens bil blev der fundet stoffibre og lyse hår, som stammer fra Lisbet Nielsen. Disse er sendt til analyse for dna og fingeraftryk, men svaret kommer først om tre uger.

Fredag offentliggjorde politiet nye billeder af personlige ejendele, som mangler i Lisbet Nielsens hjem, men det har heller ikke givet resultat.

1 af 2 Lisbet Nielsen er ikke set siden fredag den 23. oktober. (Privatfoto)
2 af 2 Dykkere fra Frømandskorpset leder i dag efter Lisbet Nielsen i Lange Sø på Djursland. (Foto: Ole Frederiksen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere