Millionrøvere snuppet i tolden

To mænd snuppet med rødfarvede kroner i tolden på vej mod Sverige. Nu sigtes de for det voldsomme røveri mod Jyske Banks pengetransport i Valby

130.000 rødfarvede danske kroner havde to mænd med sig, da de i en taxi forleden krydsede Øresundsbroen. De er nu sigtet for at have deltaget i det dramatiske røveri mod en pengetransport midt i oktober i Valby i København.

Det var de svenske toldere, som lørdag eftermiddag afslørede mændene, der i første omgang opgav et falsk navn, fortæller vicepolitiinspektør Ove Dahl i Københavns Politi.

En dansk dommer har afsagt fængslingskendelse over mændene, som derfor snart ventes at skulle skifte adresse fra en svensk til en dansk fængselscelle.

Røverne brugte flere biler, og der blev hældt partisansøm ud på kørebanen for at stoppe forfølgerne under kuppet mod en pengetransport fra Jyske Bank om morgenen den 12. oktober. Udbyttet blev cirka to millioner kroner.

Farvepatroner blev udløst i de seks pengekufferter, og derfor blev pengesedlerne farvet røde.

- Der var adskillige personer med, måske op til seks-syv stykker. Vi bruger mange kræfter på sagen for at få lagt puslespillet, siger Ove Dahl.

I forvejen sidder en 27-årig mand fængslet i sagen. Han bor normalt i Stockholm og har tyrkisk baggrund. Han nægtede sig skyldig, da han blev fremstillet i grundlovsforhør.

1 af 2 Røverne lagde sømkæder ud over flere veje omkring banken.(Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere