Fuld pilot ville flyve med 124 passagerer

En pilot fra flyselskabet United Airlines er blevet anholdt og sigtet for at ville flyve et passagerfly over Atlanten selv om han var fuld

En pilot fra United Airlines ville flyve et passagerfly over Atlanten, selv om han var fuld. (Foto: AP)
En pilot fra United Airlines ville flyve et passagerfly over Atlanten, selv om han var fuld. (Foto: AP)

De 124 passagerer sad klar i United Airlines flight 949 fra London til Chicago, da de blev bedt om at forlade flyet, fordi piloten var syg. Men han var ikke syg, han var fuld.

Den 51-årige pilot Erwin Vermont Washington blev anholdt og er nu sigtet for som besætningsmedlem på et fly at 'overskride den tilladte alkoholgrænse', oplyser en talsmand for politiet.

Piloten blev anholdt mandag eftermiddag, kort før flyet med 124 passagerer og 11 besætningsmedlemmer skulle lette fra Heathrow med kurs mod Chicago. Afgangen blev aflyst, og piloten blev suspenderet.

- Sikkerhed er vores højeste prioritet, og piloten er fritaget for tjeneste, mens vi samarbejder med myndighederne om en tilbundsgående undersøgelse, siger en talsmand for United Airlines.

- Uniteds alkoholpolitik er blandt de strengeste i branchen, og vi tolererer ikke folk, der bryder den, fortsætter hun.

Piloten blev bragt til politistationen i Heathrow og senere løsladt mod kaution, mens man venter på resultatet af en blodprøve, oplyser Scotland Yard.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere