Advokat: John er lettet

Den fængslede John Knudsen har det efter omstændighederne godt, får god mad, var lettet over at få besøg fra sin danske forsvarsadvokat og vil gerne hjem til Danmark

John Knudsen fik i dag besøg af sin danske forsvarsadvokat Stig Jørgensen i det spanske fængsel. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
John Knudsen fik i dag besøg af sin danske forsvarsadvokat Stig Jørgensen i det spanske fængsel. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Efter at have været med på sidelinjen for sin klient den 47-årige John Knudsen, der er sigtet for drabet på Kirsten Bay Andersen fra Haderslev, har den danske forsvarsadvokat Stig Jørgensen nu selv taget affære. I søndags tog han derfor til Soto del Real-fængslet i Madrid, hvor John Knudsen sidder fængslet efter anholdelsen onsdag aften. I dag mødtes han så første gang med sin klient.

Får god mad og gåture
- Han har det efter omstændighederne godt. Han var glad... eller i hvert fald tilfreds med mit besøg og virkede meget lettet over, at kunne tale med nogen. Med Johns egne ord er han tilfreds med den behandling han får, lyder det fra forsvarsadvokaten til ekstrabladet.dk kort efter, at han er kommet hjem fra fængslet, der ligger ca. 50 klm nord fra den spanske hovedstad.

Stig Jørgensen, der havde koblet sig på den danske ambassaderepræsentant, som skulle besøge John, gennemgik efterfølgende den meget omdiskuterede sag med John Knudsen, hvor han er sigtet for mord og fængslet in absentia efter flere uger på flugt.

Afviser slåskamp
- Jeg kan fortælle, at John Knudsen hverken sidder isolationsfængslet eller har været oppe at slås med nogen, som det har været skrevet i medierne. Til gengæld får han god mad, hvilket han er glad for, siger advokaten.

Det står ellers i skarp kontrast til, hvad Ekstra Bladet ellers har fået at vide af flere fængselsfunktionærer. De fortæller, at John Knudsen er blevet sat i isolation, fordi han har overtrådt den spanske fængselslovs paragraf 75 stk. 1, der taler om "voldelig adfærd".

Læs: John Knudsen i slagsmål i fængslet.

Mødet med John Knudsen tog intet mindre end to en halv time, men præcist hvad de to talte om, kan Stig Jørgensen ikke løfte sløret for.

- Jeg kan ikke udtale mig om, hvordan han stiller sig til sigtelsen, før han er blevet afhørt af dansk politi. Det vi har drøftet i dag er, hvilke muligheder han har og hvad der fremadrettet skal ske. Det er begrænset, hvad vi kan tale om, fordi der er politirapporter, jeg ikke må drøfte med ham. Til gengæld kunne jeg så fortælle ham nogle ting ud fra det, som pressen har skrevet gennem de sidste uger, siger forsvarsadvokaten, der selv drager hjem til Danmark torsdag og ikke har yderligere planer om at se John Knudsen igen, før han lander i Danmark.

Vil gerne hjem
Stig Jørgensen ønskede ikke overfor ekstrabladet.dk at bekræfte, om han formidlede en kontakt mellem John Knudsen og dennes pårørende. Han oplyste desuden, at han ikke havde fået yderligere at vide om John Knudsens anholdelse, hvor han har opholdt sig under sin flugt, eller om han bekræfter den spanske forsvarsadvokats udtalelser fra retsmødet om, at John Knudsen ikke kender Kirsten Bay Andersen. Ej heller kunne han hverken be- eller afkræfte, om John Knudsen nu også skulle være blevet bidt af en slange eller ej.

- Jeg kan bare sige, at han virkede lettet og i og med han har indvilliget i at lade sig udlevere, så fik jeg også det indtryk, at han gerne vil hjem igen, afslutter Stig Jørgensen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere