33-årig renset i århusiansk drabssag

33-årig renset for drab. Statsadvokaten opgiver at anke den frifindende dom i sagen om drabet på 41-årige Lennart Kalby på stranden syd for Århus

Likvideringen af en 41-årig mand for et år siden ved et fiskerleje nær Højbjerg hører nu til i gruppen af uopklarede drabssager.

Anklagemyndigheden har besluttet at opgive sagen mod en 33-årig mand, der sad varetægtsfængslet i næsten et år, før han den 28. oktober blev frifundet af Retten i Århus.

- Vi har besluttet, at dommen ikke skal ankes, siger statsadvokat Kirsten Dyrman.

- Vi har foretaget en grundig gennemgang af forklaringerne og af præmisserne for frifindelsen, og på den baggrund har vi fundet, at der ikke er grundlag for at anke til landsretten, siger statsadvokaten.

Offeret, Lennart Kalby, døde af et nakkeskud fra et oversavet jagtgevær og blev desuden frarøvet 6.000 kroner. Liget blev fundet på stranden ved Ørnereden om morgenen den 31. oktober.

Kort efter blev den 33-årige anholdt. Men under retssagen for nylig fik hans forsvarer, advokat Jan Schneider, overbevist domsmandsretten om, at der ikke var beviser for anklagen om rovmord. Frifindelsen skete med stemmerne 2-1.

I retten talte forsvareren med store bogstaver. Han sagde, det ville være en katastrofe, hvis den 33-årige blev dømt.

- Jeg har aldrig før oplevet en drabssag, der som denne alene bygger på tynde indicier og ikke rummer et eneste konkret bevis, sagde Jan Schneider ifølge Aarhus Stiftstidende.

Nu kan den frifundne søge om erstatning for uberettiget frihedsberøvelse.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere