Flere tæver buschaufførerne

Arbejdsgiverne er for dårlige til at forebygge overfald på buschauffører og togkontrollører, som også mangler kurser i konfliktløsning

Landets buschauffører og togkontrollører bliver stadig hyppigere udsat for tæv, trusler, stenkast og spytklatter. Men alt for ofte er der ingen hjælp at hente hos deres arbejdsgiver, skriver Politiken.

Arbejdstilsynet har besøgt 242 bus- og togselskaber landet over for at tjekke det psykiske arbejdsmiljø. I alt blev der givet 115 påbud til arbejdsgiverne, fordi de var for dårlig til at forebygge voldelige episoder og klæde deres ansatte ordentligt på til at håndtere dem.

- Arbejdsgiverne har ikke tilstrækkeligt fokus på emnet, og det betyder, at chaufførerne ofte står alene med de problemer, de møder ude på ruterne, fortæller tilsynschef i Arbejdstilsynet Anne Therese Schultz-Petersen til avisen.

De mange påbud blev givet til i alt 81 selskaber - flere end hver tredje af de undersøgte arbejdsgivere.

Anne Therese Schultz-Petersen, opfordrer arbejdsgiverne til at give de ansatte kurser i konfliktløsning. Desuden bør selskaberne have faste procedurer for, hvordan man hjælper chaufførerne efter et overfald - eventuelt med krisehjælp og mulighed for straks at blive taget væk fra ruten, skriver Politiken.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere