Major anholdt efter Putin-kritik

Major afslørede korruption hos politiet - først blev han fyret, nu bliver han beskyldt for at være i lommen på USA

Alexej Dymovsij frygter nu for sit liv. (Foto: youtube.com)
Alexej Dymovsij frygter nu for sit liv. (Foto: youtube.com)

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Alexej Dymovsij, den 32-årige russiske politi-major fra havneby Novorossijsk ved Det Sorte Hav, som blev mediestjerne i Rusland efter sin YouTube-appel til premierminister Vladimir Putin i weekenden, er blevet anholdt. Den oprørske betjent blev stoppet af specielle styrker på vej til byen Rostov ved Don-floden, oplyser netavisen gazeta.ru.

Han skulle flyve til Moskva til et pressemøde i aften, hvor han lovede at fremlægge bevis for sine anklager om omfattende korruption og magtmisbrug hos russisk politi.

Møde med Putin
I sit syv minutters lange indslag på YouTube fortalte Alexej Dymovsij premierminister Vladimir Putin blandt andet om udbredt praksis at fængsle de uskyldige borgere og sætte forbrydere på fri fod. Ifølge majoren bad han den russiske premierminister om et møde.

Beskyldt for at være agent for USA
Umiddelbart efter indslaget havnede på YouTube skabte det en stor skandale i russiske magtkorridorer. Kreml lovede en officiel efterforskning af majorens påstand. I stedet for blev Alexej Dymovskij straks fyret for bagvaskelse og i dag blev han beskyldt af politiets kontraspionagetjeneste for at være i lommen på USA. I myndighedernes pressemeddelelse hedder det, at majoren gik til frontalt angreb på sine kolleger på opfordring fra udenlandske organisationer, herunder fra USA, som sponsorerer menneskerettigheds-bevægelser i Rusland.

Skygget
I går sagde majoren, at han og hans familie blev skygget af civilklædte agenter.

-Jeg er bange for mit liv og for min families sikkerhed. Derfor vil jeg sende min gravide kone og mit barn til Moskva, sagde Alexej Dymovskij til radiostationen Moskva Ekko.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere