Sigtet for JP-terror bliver i fængslet

Mistænkt i planlægning af terror mod Jyllands-Posten har igen fået udskudt sit krav om at blive sat fri mod kaution. Hans støtter er klar med en million dollar

Tahawwur Hussain Rana kan ikke løslades mod kaution, selv om hans venner og kontakter har samlet en million dollars sammen til formålet. (Foto: CBS)
Tahawwur Hussain Rana kan ikke løslades mod kaution, selv om hans venner og kontakter har samlet en million dollars sammen til formålet. (Foto: CBS)

Den terrormistænkte Tahawwur Hussain Rana kan roligt skele til fængselsmenuen for næste uge med.

Den 48-årige forretningsmand, der er den ene af to fængslede i USA i sagen om et planlagt terroranslag mod Jyllands-Posten, har netop fået udskudt det planlagte retsmøde tirsdag, hvor han kræver at blive sat på fri fod mod kaution.

- Efter aftale parterne imellem er retsmødet udsat til 19. november, skriver retten mandag i et sagsdokument.

Tahawwur Hussain Rana er blevet kendt som den formodede pengemand bag terrorplanerne, hvor sagens hovedperson - den 49-årige David Headley - skulle stå for udførelsen.

Ranas støtter har erklæret sig i stand til at stille sikkerhed på en million dollar i kaution, men da anklagemyndigheden før weekenden lagde nye beviser frem i sagen, kan det blive vanskeligt for den terrormistænkte at slippe fri.

Blandt det nyeste materiale er en video med billeder af terrorbombningen af den danske ambassade i Pakistan i juni sidste år, som blev konfiskeret fra Ranas hjem.

Tahawwur Hussain Rana nægter samtlige anklagerne imod sig, mens David Headley har erkendt visse dele af terrorplanerne mod ansatte i det danske bladhus.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere