Brandmand står til 2 ½ år

Den 31-årige brandmand risikerer to et halvt års fængsel for sexovergreb på sin kollegas 14-årige datter

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): Samtlige vidner i sagen mod den 31-årige brandmand, der er tiltalt for sexovergreb på sin kollegas 14-årige datter, har nu aflagt forklaring i Københavns Byret om sagen. Forsvarer og anklager har netop procederet i sagen, og den 31-årige risikerer nu 2 ½ års fængsel.

Den 31-årige er i følge anklageskrifet tiltalt for hele fem gange at have udsat den 14-årige for fem forskellige former for sexovergreb - herunder blandt andet blowjob på et toilet i Amagerhallen og derudover samleje på den brandstation, hvor også pigens stedfar arbejder.

Tidligere på dagen vidnede både den tiltalte brandmand og den 14-årige pige. Også den 14-årige piges stedfar - som har arbejdet med den tiltalte i 3-4 år på brandstationen - var tidligere på dagen i vidneskranken:

- Jeg er overbevist om, at han udmærket kendte til hendes unge alder, forklarede han for dommeren i retten.

Diskussion om pigens alder
Blandt andet begrundede han påstanden med, at det tidligere havde været på tale, at den 14-årige skulle passe den 31-årige og denne kones barn, da de var flyttet ind på samme vej som den 14-årige familie. Dengang var pigen kun 13 år, hvorfor hendes forældre fandt, at hun var lidt for ung til at være babysitter. Og af samme årsag mente stedfaderen i dag, at brandmanden ikke kunne være i tvivl om, at pigen ikke var over 15 år.

Brandmanden selv har erkendt de faktiske forhold men nægter sig skyldig i anklagerne om sexovergreb - netop fordi han troede hun var 15 år og fordi, sexforholdet delvist har været gensidigt. Tidligere i dag kom det blandt andet frem, at den 14-årige selv har sex-chattet med den 31-årige via sms og via Facebook. Blandt andet tilbød hun selv at passe ham i et sygeplejekostume.

Udnyttede sin status
Mens anklageren krævede den 31-årige fængslet i 2 ½ år, fordi han havde udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed, krævede forsvareren ham frifundet, fordi hun delvist mente at den 14-årige selv var gået med til sexforholdet, og dels fordi man ikke kunne bevise, at brandmanden også kendte til hendes reelle alder.

Der falder dom i sagen senere i dag. ekstrabladet.dk følger sagen...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere