Fængslet dansk journalist har det godt

Det fortæller Charlotte Slente fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Den danske ambassade i Teheran har endnu ikke fået kontakt til journalisteleven Niels Krogsgård, der er tilbageholdt i Iran. Men de danske myndigheder har fået at vide, at Krogsgård sidder fængslet i Teheran, og at han har det godt.

Det fortæller Charlotte Slente fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Vi har af de iranske myndigheder fået at vide, at han er ved godt helbred. Men vi har ikke selv talt med ham endnu. Og vi ved heller ikke hvilket fængsel, han sidder i, siger Charlotte Slente.

De iranske myndigheder arbejder på at sammenholde Krogsgård papirer og formålet med hans ophold i landet. Og det er det, der tager tid.

Ifølge de danske myndigheder er Niels Krogsgård rejst ind i Iran på et turistvisum, og altså ikke som journalist. Og iranerne er ved at klarlægge flere spørgsmål i den forbindelse og skal så senere afgøre, hvad der videre skal ske.

- De er ved at undersøge, om der er overensstemmelse mellem det visum han rejste på, og det han beskæftigede sig med i Iran. Der er endnu ingen tiltale mod ham, og vi presser på at få lov til at tale med ham. Vores folk på ambassaden i Teheran er parate - og vi er også parat med en advokat, siger Charlotte Slente.

De danske myndigheder har endnu ikke fået nogen besøgstilladelse, og Charlotte Slente ved endnu ikke, hvornår det sker:

- Vi presser på, og håber på, at det snart kan lade sig gøre at besøge ham. Om det sker allerede i dag (søndag) er vanskeligt at sige, siger Charlotte Slente.

/ritzau/

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere