Dansker mistænkt i sag om vinfup

Den danskbosatte italiener Carlo Merolli, der er storimportør af vin, mistænkes af italienske myndigheder for at medvirke til organiseret svindel med vin

Svindelen med fupvin breder sig. Den danskbosatte italienske vinmand Carlo Merolli, der er kendt fra aviser og tv, er ifølge det italienske landbrugsministerium dybt involveret i en svindelsag med over 120.000 flasker fupvin solgt i SuperBest, skriver B.T.

Den falske Amarone-vin, der blev solgt i SuperBest til op til 150 kr. flasken, er ifølge ministeriet lavet ved hjælp af falske etiketter og et notat udarbejdet af en danskbosat italiener, der har været med til at udvikle et system, hvor man fortyndede vinen med 60 pct. fransk bordvin. I alt er danske vinkøbere ifølge ministeriet på den måde svindlet for to en halv million euro eller næsten 20 mio. kr.

- Det er mig, ministeriet taler om. Jeg har været agent i 15 år for det italienske firma. Og da myndighederne i august lavede ransagningen, så fandt de fakturaer og korrespondance med mig. Men jeg er uskyldig og har intet at skjule, siger Carlo Merolli, der har eget vinfirma og som agent for flere vinhuse hjælper en række butikskæder med italiensk vin.

Oplysningerne chokerer SuperBests vinimportør Gobi Vin.

- Hvis Carlo Merolli er involveret, så vil jeg blive meget overrasket. Fremadrettet vil jeg bede om dokumentation fra alle vinfirmaer, siger direktør Peter Sick til B.T.

SuperBest-kæden har allerede tilbudt pengene tilbage til kunder, der stadig skulle have flasker af den fortyndede Castello Venezi Amarone i vinreolen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere