Nye videoer fundet hos JP-terrorist

USA har fundet nye materialer hos den terrorsigtede forretningmand Rana, som underbygger mistanken om, at han ville bombe Jyllands-Posten

Tahawwur Rana afviser, at han havde kendskab til terrorplaner mod Morgenavisen Jyllands-Posten. (Foto: CBS)
Tahawwur Rana afviser, at han havde kendskab til terrorplaner mod Morgenavisen Jyllands-Posten. (Foto: CBS)

Den ene af de varetægtsfængslede mænd, der af FBI sigtes for at forberede et terrorangreb mod Jyllands-Posten i Danmark, lå inde med en video fra al Qaeda om et tidligere terrorangreb mod Danmarks ambassade i Pakistan.

Det oplyser den amerikanske anklagemyndighed og bruger eksemplet i sin argumentation for, hvorfor forretningsmanden Tahawwur Hussain Rana med rimelig grund sigtes for terror, og derfor skal blive bag tremmer i Chicago.

Videoen lå på en dvd, som blev fundet under en ransagning af Ranas hjem den 18. oktober. Filmen varer 45 minutter og handler om bilbomben, der dræbte seks personer og sårede cirka 30 ved angrebet på Danmarks ambassade i Islamabad 2. juni 2008.

Filmen drejer sig især om Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed, og den viser billeder af den daværende danske statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Den indeholder også en martyrvideo, som selvmordsbomberen optræder i.

Også en anden dvd fundet hos Rana er ifølge de amerikanske myndigheder produceret af As Sahab Media, som regnes for at være al Qaedas presseafdeling.

Nægter sig skyldig
Rana nægter sig skyldig i at have planlagt et angreb mod Jyllands-Posten sammen med den anden fængslede i sagen, David Headley.

Tahawwur Rana, 48 år, er sammen med barndomsvennen David Coleman Headley, 49 år, anklaget for at have planlagt terror mod Morgenavisen Jyllands-Posten.

Rana, som menes at være pengemanden bag planerne, hævder, at han ikke var klar over, at Headley, som besøgte Danmark to gange i år, havde til hensigt at udføre terror.

- Min klient er blevet snydt af hr. Headley, sagde Ranas forsvarsadvokat, Patrick Blegen, efter forrige uges retsmøde.

Rana har dog erkendt, at han godt var klar over, at Headley havde kontakter til en pakistansk terrorgruppe. Han vidste også, at Headley havde modtaget terrortræning i Pakistan.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere