12 dræbt i massakre på militærbase

Tre soldater åbnede ild på på militærbasen Fort Hood i Texas. 12 meldes dræbt og cirka 31 andre sårede. En af attentatmændene meldes dræbt


View Larger Map

En skudepisode på en militærbase i Texas, USA, har kostet 12 mennesker livet, mens 31 andre meldes sårede, oplyser de amerikanske myndigheder.

Ifølge tv-stationen ABC News stod tre soldater bag massakren på Fort Hood. Den ene er blevet dræbt, mens de to andre er blevet pågrebet.

De mistænkte var iført uniform og bevæbnede med kraftige automatrifler, oplyser en talsmand for militærbasen.

Der er endnu ikke oplyst, om de dræbte og sårede er soldater eller civile, som arbejder på Fort Hood, som ligger ved Killeen 100 kilometer nord for Austin.

Skyderiet fandt sted på mindst to forskellige områder på militærbasen. En politimand fra et SWAT-team meldes dræbt i en ildkamp, oplyser den lokale tv-station KCEN.

Attentatmand såret
Senator Kay Bailey Hutchinson bekræfter over for amerikanske medier, at omkring 30 personer er sårede. De er bragt til lokale hospitaler. Hun bekræfter også, at attentatmændene var iført uniform.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har sendt et hold agenter af sted for at hjælpe med efterforskningen, oplyser en talsmand for FBI i San Antonio. Det kan hænge sammen med en mistanke om, at angrebet var en terroraktion.

Fort Hood er den største militærbase i USA og hjem for knap 5000 officerer og 45.000 soldater i aktiv tjeneste. Desuden er knap 9000 civile ansat på basen.

Obama informeret
En talsmand for Pentagon oplyser, at han ikke ved om skudepisoden på Fort Hood har fået andre militærbaser til at skærpe sikkerheden.

- Det ved jeg ikke, siger oberstløjtnant Lee M. Packnett til tv-stationen NBC.

Ifølge en talsmand for Det Hvide Hus er præsident Barack Obama blevet briefet om massakren og planlægger en pressekonference om episoden senere i dag.

Det er ikke første gang, at Fort Hood er blevet ramt af en dødbringende skudepisode. Sidste år skød en soldat sin løjtnant og begik derefter selvmord.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere