Dansk journalist væk i Teheran

Den danske journalist Niels Krogsgård er forsvundet i Teheran

Journalist Niels Krogsgaard. (Privatfoto)
Journalist Niels Krogsgaard. (Privatfoto)
Danmarks ambassade i Teheran har henvendt sig til de iranske myndigheder og bedt dem efterlyse den danske journalist Niels Krogsgård, som udeblev fra en aftale under onsdagens voldsomme demonstrationer. Siden har ingen hørt fra ham.

Under demonstrationerne blev en journalist fra det franske nyhedsbureau, AFP, tilbageholdt, men der foreligger ingen oplysninger om tilbageholdelse af en dansk journalist. Ingen blev dræbt under sammenstød mellem politi og demonstranter.

Niels Krogsgård er ved at færdiggøre sin uddannelse som journalist på Syddansk Universitetscenter. Han er i Teheran sammen med studiekammeraten Henrik Fallesen, fordi de vil skrive deres afsluttende opgave om iransk politik.

Det er Henrik Fallesen, der har henvendt sig til den danske ambassade, og som har sørget for, at Krogsgårds pårørende er blevet underrettet. Henrik Fallesen reagerede ikke på henvendelser i aftes.

Vagthavende hos Udenrigsministeriet bekræftede i aftes, at ambassaden har bedt de iranske myndigheder om oplysninger og tilføjede, at hidtil er der ikke kommet svar. Teheran havde i øvrigt lukket ned for weekenden på grund af sabbatten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere