Kun én mindreårig pågrebet i bandekonflikt

Kun én mindreårig er pågrebet i forbindelse med bandekonflikten. Justitsministeren afviser, at konflikten var grunden til at nedsætte den kriminelle lavalder

Én eneste. Trods en eskalerende bandekrig og stadig mere intensiv overvågning, anholdelser og sigtelser mod bandemedlemmer, har politiet kun pågrebet én mindreårig i sin bandeindsats, skriver dagbladet Information.

Det oplyser justitsminister Brian Mikkelsen (K) i et svar til Folketingets Retsudvalg. Rigspolitiet har lavet en elektronisk gennemgang af alle politikredsenes indberetninger om bandeindsatsen i perioden 1. august 2008 til 15. oktober i år. Og her er man altså kun kommet frem til ét tilfælde, "hvor en person - såfremt han havde været fyldt 15 år - ville være blevet sigtet for overtrædelse af et strafbart forhold, der relaterer sig til konflikterne på rocker- og bandeområdet," skriver ministeren til Information.

Det var Københavns Kommunes socialborgmester, Mikkel Warming (EL) der havde bedt sin partifælle, retsordfører Line Barfod om at stille spørgsmålet. Han har nemlig ikke kunne forstå regeringens argumenter for at sænke den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år.

- Én ting er, at det strider mod al sagkundskab. Men det hænger overhovedet heller ikke sammen med det, jeg hører fra vores socialmedarbejdere. De siger, at der ikke er nogen mindreårige involveret i bandekonflikten. Det har vi nu fået bekræftet, siger Mikkel Warming til Information.

Justitsminister Brian Mikkelsen har igennem den seneste tid været udsat for kritik for de forskellige begrundelser, han har givet for at sænke den kriminelle lavalder. Nu føjer han en ny til.

I en mail til Information skriver han, at regeringen gennemfører nedsættelsen af lavalderen som "et udtryk for et ønske om at møde de unges kriminalitet med konsekvens og fasthed".

"Nedsættelsen har således ikke noget med bandekonflikten at gøre," konkluderer ministeren.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere