Hjemmelavet fjernstyring var farlig

En fjernstyringsmekanisme lavet derhjemme efter opskrift på You Tube kan sammen med en detonator bruges til at sprænge en bombe, siger ekspert fra forsvaret

En hjemmelavet fjernstyringsmekanisme bikset sammen af en mobiltelefon, nogle ledninger og batterier og en tilfilet glødepære efter en opskrift på internetsiden You Tube kan bruges til antænde mange forskellige ting.

Det kan være lige fra drengestreger med noget fyrværkeri til noget alvorligt så som en bombe.

Det oplyste en bombeekspert fra forsvaret i Københavns Byret torsdag, hvor tre unge mænd er tiltalt for at have opbygget et større våbenlager til brug i konflikten med rockerstøttegruppen AK81.

Våbnene blev fundet efter et tip i en lejlighed i Haraldsgade på ydre Nørrebro i København i september sidste år, som politiet havde holdt under observation.

Da politifolk stormede lejligheden, var to af de tiltalte til stede, og ud over våbnene fandt politiet et halvt kilo formbart sprængstof og en hjemmelavet fjernstyringsmekanisme. Den kan bruges til at sprænge sprængstof, men ikke uden en detonator fremstillet af f.eks. kemikalier, og en sådan blev ikke fundet i lejligheden. Fjernstyringsmekanismen var heller ikke lavet helt færdig.

I retten viste anklageren en sekvens fra You Tube, der trin for trin anviser, hvordan man kan lave en fjernstyringsmekanisme til at antænde ting på afstand. Den, der blev fundet i lejligheden, var lavet af en gammel mobiltelefon, der tilhører en af de tiltalte.

Anklageren, Henrik Aagaard, havde fået forsvaret til at fremstille en dvd, der viser, hvilke skader et halvt kilo af den slags sprængstof, som forsvaret anvender, kan udrette, hvis det anbringes under forsædet på en Ford Escort. På dvd'en blev bilen flået fuldstændig fra hinanden.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere