Udlevering af John Knudsen kan tage uger

Selv om politiet mener, at John Knudsen står bag mordet på Kirsten Bay Andersen, så kan det tage uger, før han bliver udleveret til retsforfølgelse herhjemme

Selvom spansk politi har pågrebet John Knudsen, der mistænkes for at stå bag mordet på Kirsten Bay Andersen, så kan der gå en rum, før han bliver retsforfulgt herhjemme.

Det fortæller pressetalskvinde Helle Lundberg fra Syd - og Sønderjyllands Politi.

- Det vil tage den tid, det tager, og vi skal først til at begynde udleveringsproceduren nu. Det sædvanlige for den slags sager er to til tre uger, men det afhænger selvfølgelig af den spanske håndtering af sagen, siger hun.

Justitsministeriet vil ikke udtale sig om den konkrete sag. Men kontorchef for Det Internationale Kontor, Carsten Vollmer, oplyser, at en anholdt altid kan protestere over udleveringen, og så er det i sidste ende domstolene i det pågældende land, der må tage stilling til, om en udlevering kan komme på tale.

 - Danmark og Spanien er begge medlem af EU, og der er et tæt samarbejde om retshjælp og udlevering. I EU har man forenklet procedurerne, så der er tale om en mere smidig sagsbehandling. Derudover har man begrænset mulighederne for at afslå en begæring om udlevering fra et andet EU-land, hvis der er tale om en alvorlig forbrydelse. Så udgangspunktet er i dag, at EU-landene skal udlevere eftersøgte personer til hinanden, siger Carsten Vollmer.

John Knudsen blev anholdt onsdag aften, fordi han tiggede på gaden i Zaragoza. Da han afleverede sit pas, kunne spansk politi se, at han var mistænkt for mordet på Kirsten Bay Andersen.

Fredag morgen bliver han fremstillet for retten i Madrid.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere