Udlevering af John Knudsen kan tage uger

Selvom politiet mener, at John Knudsen står bag mordet på Kirsten Bay Andersen, så kan det tage uger, før han bliver udleveret til retsforfølgelse herhjemme

Selvom spansk politi har pågrebet John Knudsen, der mistænkes for at stå bag mordet på Kirsten Bay Larsen, så kan der gå måneder, før han bliver retsforfulgt herhjemme.

Det fortæller pressetalskvinde Helle Lundberg fra Syd - og Sønderjyllands Politi.

- Det vil tage den tid, det tager, og vi skal først til at begynde udleveringsproceduren nu. Det sædvanlige for den slags sager er to til tre uger, men det afhænger selvfølgelig af den spanske håndtering af sagen, siger hun.

Hvis John Knudsen modsætter sig en udlevering til Danmark, kan udleveringsforløbet blive endnu mere langstrakt, vurderer kontorchef for Det Internationale Kontor i Justitsministeriet Carsten Vollmer.

Justitsministeriet vil ikke udtale sig om den konkrete sag. Men Carsten Vollmer oplyser, at en anholdt altid kan protestere over udleveringen, og så er det i sidste ende domstolene i det pågældende land, der må tage stilling til, om en udlevering kan komme på tale.

 - Danmark og Spanien er begge medlem af EU, og der er et tæt samarbejde om retshjælp og udlevering. I EU har man forenklet procedurerne, så der er tale om en mere smidig sagsbehandling.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere