Camilla Broe slipper ikke for retssag

Sagen mod den danske kvinde forventes at begynde 7. december

MIAMI (Ekstra Bladet): Mandag 9. november bliver alligevel ikke dagen, hvor den udleverede dansker, Camilla Broe, forlader det føderale fængsel, FDC Miami, som en fri kvinde.

Broes amerikanske forsvarer Theresa Van Vliet har ellers gjort gældende, at de punkter i det reviderede anklageskrift fra september i år, som amerikanerne kan dømme hende på, ligger mere end fem år tilbage i forhold til udfærdigelsen af det oprindelige anklageskrift fra 2003.

På den baggrund har Van Vliet anmodet om, at sagen skulle falde - et synspunkt, som anklageren senest på mandag skulle forholde sig til.

Allerede nu - fem dagen inden fristens udløb - er anklagemyndigheden klar med sit svar, og de amerikanske myndigheder vurderer altså ikke, at sagen skal falde. Tværtimod har anklageren Armando Rosquete netop erklæret, at regeringen ikke kan imødekomme forsvarets synspunkt om, at sagen er forældet.

Måske dom før jul
Tværtimod hedder det i et 20 sider langt dokument, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, at ’det ville være urimeligt at forvente, at de amerikanske myndigheder skulle tage hensyn til Danmarks gøren og laden’ – med henvisning til, at Danmark frem til udleveringen af Broe 4. september aldrig tidligere havde udleveret en dansk statsborger til USA.

Anklageren mener altså, at det er på den baggrund, Camilla Broe har kunnet opholde sig i Danmark siden udfærdigelsen af det oprindelige anklageskrift i 2003 og frem til udleveringen i år – seks år senere.

Selve retssagen mod Broe forventes at begynde 7. december. Den er berammet til fem retsdage, der skal søges afholdt inden for en periode på 14 dage.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere