Lys-demonstration mod udvisning af irakere

Foreningen Kirkeasyl afholder demonstrationer i København, Odense og Århus i aften, efter at 12 afviste irakiske asylansøgere blev sendt hjem tidligt i morges

(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)

Foreningen Kirkeasyl holder onsdag aften demonstrationer i de tre største danske byer i protest mod, at 12 irakere blev sendt ud af landet med fly til Bagdad tidligt i morges.

Ifølge Ritzau kalder foreningen det for en hån mod internationale konventioner, at irakerne blev sendt hjem, udenn at man kan garantere for deres sikkerhjed.

I nat forsøgte omkring 200 aktivister fra Kirkeasyl at forhindre, at politiet hentede de 12 irakere i Ellebækfængslet i Sandholmlejren og satte dem på et fly fra Roskilde Lufthavn. Men politiet var for talstærke til, at modstanden nyttede. Og faktisk gik betjentene bare end anden vej ind til irakerne end der, hvor aktivisterne sad.

- Natten er overordnet set forløbet roligt. Politiet havde ikke interesse i at bryde blokaden, så det fik ikke det omfang, vi tidligere har set, siger Rasmus Aastrup til Ritzau.

2. september blev 22 afviste irakere som de første sendt hjem med fly til Bagdad.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere