Advokat: det er dybt kritisabelt

Advokaten for tre af de hjemsendte irakere forstår ikke, at de skulle sendes hjem. De blev udsat for trusler, da en irakisk delegation besøgte dem i august, mener han

Omkring 15 irakere blev i nat fjernet fra Ellebækfængslet og sat på et fly til Bagdad. Kåre Traberg Smidt er advokat for tre af de afviste asylansøgere og forstår ikke, han ikke blev underrettet. (Foto: Anthon Unger)
Omkring 15 irakere blev i nat fjernet fra Ellebækfængslet og sat på et fly til Bagdad. Kåre Traberg Smidt er advokat for tre af de afviste asylansøgere og forstår ikke, han ikke blev underrettet. (Foto: Anthon Unger)

- Jeg forstår ikke flygtningenævnets begrundelse. Det er dybt kritisabelt og lugter af politisk agitation.

Sådan siger advokat Kåre Traberg Smidt, fordi at tre af hans klienter i nat blev fløjet hjem til Bagdad, efter at politiet tog dem ud af Ellebækfængslet i Nordsjælland.

Advokaten havde så sent som mandag ellers bedt om genoptagelse af en af sagerne. En anmodning, han aldrig nåede at få svar på.

- Jeg mener beviseligt, de har været udsat for trusler, så jeg havde bedt om, at de fik udsat deres udrejsefrist, siger han til ekstrabladet.dk

'Du bliver fængslet og opdraget'
En af Kåre Traberg Smidts klienter, Mohammed Salah Hussein, blev angiveligt udsat for verbale trusler, da en delegation fra irak besøgte ham i august, efter at Mohammed var blevet fjernet fra Brorsons Kirke.

'Når du kommer til Bagdad, bliver du fængslet og opdraget', sagde en af delegationens medlemmer. Men det har åbenbart ikke været nok til, at Mohammed Salah Hussein kunne få opholdstilladelse.

- Jeg har ellers en tolk, der til politirapport oplyser, at det blev sagt, sukker Kåre Trabberg Smidt, der altså heller ikke fik besked om, at hans klient nu blev hjemsendt, før det var for sent.

Intet at udsætte på hejmsendelsen
- Jeg skriver en mail til Flygtningenævnet og ministeriet med det samme, når jeg kommer på kontoret, og spørger om bevæggrunde for ikke at give mig svar på min anmodning, siger Kåre Traberg Smidt.

Han understreger, at der ikke er en finger at sætte på selve hjemsendelsen af irakerne fra Ellebækfængslet i nat.

- Det foregår helt efter standardprocedurer. Der er ikke noget at udsætte på det, siger han.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere