Kirkeasyl: Irakere sendes hjem i nat

Angiveligt vil flere af de afviste irakere blive udvist af Danmark og fløjet til Bagdad i nat. Politi og aktivister er på plads ved asycenter i Nordsjælland

Foreningen Kirkeasyl er taget til asylcentret Ellebæk, hvorfra de mener at vide, at irakere vil blive tvangsudvist i nat. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Foreningen Kirkeasyl er taget til asylcentret Ellebæk, hvorfra de mener at vide, at irakere vil blive tvangsudvist i nat. (Foto: Thomas Lekfeldt)

I nat vil Kirkeasyl forsøge at stoppe de danske myndigheder, som iføælge foreningen vil udvise flere afviste irakiske asylansøgere i nat.

En gruppe på cirka 15 aktivister ankom sig kort efter midnat til asylcentret Ellebæk i Nordsjælland. Nogle opholdt sig på p-pladsen foran centret, nogle ved det nærmeste busstoppested. Politiet holdt foran indgangen med 5-6 patruljevogne.

Alt er meget fredeligt p.t., rapporterede ekstrabladet.dk's mand på stedet omkring midnat.

Kort før klokken 00.30 havde 50 aktivister sat sig på Ellebækvej ved asylcentret og dannet blokade.

Mellem 15 og 18 afviste irakere er blevet orienteret om, at de bliver fløjet til Bagdad natten til onsdag. Aktivister er på vej mod asylfængslet i Ellebæk for at protestere.

Gruppen Kirkeasyl skriver på sin hjemmeside, at den 'har fået håndfaste oplysninger om, at der er udvisning undervejs af mange af irakerne'.

Kirkeasyl: To anholdt
- Vi har fået to opkald fra fængslede irakere i Ellebæk, som fortæller at de har fået besked om udvisning foregår i nat. Mobiltelefoner er nu inddraget, skriver Kirkeasyl.

Kirkeasyl kalder udvisningerne for uacceptable og gør ifølge sin hjemmeside 'hvad vi kan for stoppe udvisningerne. 100 % fredeligt'.

Aktivisterne er allerede på vej til asylcentret.

- Der sker ikke noget nu, siger vagtchefen ved Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Han tilføjer, at der ikke er foretaget nogen anholdelser af akivister her til aften.

Kort efter rapporterede Ritzau, at to aktivister ifølge Kirkeasyl er blevet anholdt foran Ellebæk fængslet i Nordsjælland.

De to anholdelser kender politiet imidlertid ikke noget til, oplyser pressetalsmanden fra Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

1 af 2 Kort før 00.30 i nat dannede omkring 50 aktivister fra Kirkeasyl blokale på vejen ved asylcentret i Ellebæk. (Foto: Thomas Lekfeldt)
2 af 2 Foreningen Kirkeasyl er taget til asylcentret Ellebæk, hvorfra de mener at vide, at irakere vil blive tvangsudvist i nat. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere