Muslimer: Vi støtter terrorsigtet

Venner og naboer var mødt frem i retten i Chicago for at vise deres støtte til den terrorfængslede Tahawwur Rana: - Han er en tolerant herre, lyder forklaringen til ekstrabladet.dk

Akthar Athar var mødt frem for at vise sin opbakning til den 48-årige Rana.
Akthar Athar var mødt frem for at vise sin opbakning til den 48-årige Rana.

CHICAGO (ekstrabladet.dk): Det muslimske samfund i Chicago, USA, støtter Tahawwur Rana, som er sigtet for at planlægge terror mod Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det siger Akthar Athar, som i går var mødt frem i Everett McKinley Dirksen-retsbygningen for at vise sin opbakning til den 48-årige pakistanskfødte forretningsmand.

- Rana er meget tolerant herre. Jeg har aldrig hørt ham tale grimt om Danmark eller den danske avis (Jyllands-Posten, red).

- Hele nabolaget står bag ham, sagde Athar til ekstrabladet.dk.

Et dusin venner og naboer var til stede i retslokalet, da dommer Nan Nolan skulle tage stilling til Ranas kaution.

Risikerer 30 år
De fleste af de fremmødte udtrykte mistillid til de amerikanske myndigheders terroranklager, som kan sende Rana bag tremmer i 30 år.

- Han er en fredelig mand. Han føler ikke had mod andre mennesker, siger 33-årige Amir Bashir, som mødte Rana, da han for nogle år siden havde brug for juridisk hjælp.

Tahawwur Rana ejer First World Immigration Service, som yder vejledning i immigrationsspørgsmål. Han ejer desuden en købmandsbutik og et halal-slagteri uden for Chicago.

- Rana er en respektabel forretningsmand. Han er ikke terrorist, siger en kvinde, som betegner sig selv som ven af familien.

Kedeldragt
Tahawwur Rana har siden sin anholdelse den 18. oktober siddet fængslet i isolation på 11. etage i et vinduesløst cementtårn i Metropolitan Correctional Center.

Han har ikke haft mulighed for at tale med sin kone, da han kun har ret til en telefonsamtale om måneden. Den er reserveret hans advokat.

Rana var ved retsmødet iført briller, sutsko og en orange kedeldragt, som var adskillige numre for stor. Han talte for første gang til retten, da han brokkede sig over manglende adgang til litteratur.

- Jeg har ikke mulighed for at læse bøger i min celle, da jeg ikke har adgang til fængselsbiblioteket, lød det med tydelig pakistansk accent.

Seks huse
Trods de nedslående forhold, lyste Rana i et kort sekund op i et smil, da han fik øje på venner og naboer på tilhørerpladserne.

Han havde også grund til at smile. Forud for retsmødet havde seks familier stillet deres hjem som sikkerhed for et samlet kautionsbeløb på en million dollar - cirka fem millioner kroner.

Men det var ikke nok til at overbevise dommer Nolan, som udskød beslutningen om kaution til et retsmøde i næste uge.

Den anden anholdte i sagen, den 49-årige David Headley, vil først blive fremstillet i retten i næste måned. Mens han har erkendt terrorplanerne mod Jyllands-Posten, har Rana nægtet sig skyldig.

1 af 2 Tahawwur Rana er sigtet for at planlægge terror mod Morgenavisen Jyllands-Posten. (Foto: AP)
2 af 2 Akthar Athar var mødt frem for at vise sin opbakning til den 48-årige Rana.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere