Terrorsigtet i isolation

Tahawwur Rana har ikke talt med sin kone, siden han blev anholdt. Seks familier stiller deres hjem som kaution for den terrorsigtede

Den terrorsigtede Tahawwur Rana sidder i isolation i et fængsel i Chicago.
Den terrorsigtede Tahawwur Rana sidder i isolation i et fængsel i Chicago.

CHICAGO (Ekstra Bladet): Den terrorsigtede Tahawwur Rana er ved at være godt mør, efter at han har siddet fængslet i isolation i to uger i et topsikret fængsel i Chicago, USA.

Den 48-årige pakistanskfødte forretningsmand er døgnet rundt låst inde i sin celle på 11. etage i et vinduesløst cementtårn og har ikke haft mulighed for at tale med sin kone, siden han blev anholdt for terrorplaner mod Jyllands-Posten.

Det fortalte Ranas forsvarsadvokat, Patrick Blegen, på et retsmøde i aftes, hvor domstolen skulle tage stilling til, om den terroranholdte kunne løslades mod kaution.

- Han er fængslet under urimelige vilkår på en etage, som normalt er forbeholdt fanger, som har gjort sig fortjent til straf under afsoningen. Det har min klient ikke, sagde Blegen.

Tahawwur Rana var ved retsmødet iført briller, sutsko og en orange kedeldragt, som var adskillige numre for stor. Han talte for første gang til retten, da han brokkede sig over manglende litteratur.

- Jeg har ikke mulighed for at læse bøger i min celle, da jeg ikke har adgang til fængselsbiblioteket, lød det med tydelig pakistansk accent.

Trods de nedslående forhold, lyste Rana i et kort sekund op i et smil, da han fik øje på venner og naboer på tilhørerpladserne.

Et dusin bekendte fra det muslimske samfund i det nordlige Chicago var mødt frem i retten for at støtte Rana.

Forud for retsmødet havde seks familier stillet deres hjem som sikkerhed for et samlet kautionsbeløb på en million dollar - cirka fem millioner kroner.

Men det var ikke nok til at overbevise dommer Nan Nolan, som udskød beslutningen om kaution til et retsmøde i næste uge.

Anklageren gentog påstanden om, at Rana vil tage flugten, hvis han løslades. For at underbygge påstanden, fremlagde anklageren nye papirer om, at Rana, som er rådgiver i immigrationsspørgsmål, er i stand til at fremstille falske rejsedokumenter og har penge gemt væk på udenlandske bankkonti.

Den anden anholdte i sagen, den 49-årige David Headley, vil først blive fremstillet i retten i næste måned. Mens han har erkendt terrorplanerne mod Jyllands-Posten, har Rana nægtet sig skyldig.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere