Søgte bombemanual på YouTube

Unge lavede ifølge politiet fjernstyringsmekanisme til en bombe efter manual fra internettet. Bomben skulle angiveligt bruges i bandekonflikten

Det var efter studier af videomateriale fra internetsiden YouTube, at tre unge mænd lavede den fjernstyret bombeudløser, som politiet fandt i en lejlighed på Nørrebro i september sidste år.

Det mener anklager Henrik Aagaard, der i sagen mod de tre især kobler den ene tiltalte - en 23-årig mand - til fjernstyringsmekanismen, der består af en mobiltelefon med ledninger loddet på.

- Rigspolitiets teknikere har fundet ud af, at der er søgt på YouTube efter ordet "Phone Detonator" (telefondetonator) fra din mors computer. Er det dig, der har gjort det?, ville anklageren vide, da den 23-årige mand tirsdag sad på anklagebænken i sagen.

- Nej, det må have været en af mine bekendte, der har lånt computeren, lød svaret fra den skaldede mand, der dog erkendte, at det var en af hans telefoner, der var brugt i bombeudløseren.

- Men det var en gammel klods af en telefon, som bare lå og flød. Jeg kender intet til den der anordning, sagde han.

Sammen med to venner er han tiltalt for at stå bag det lager af våben og 500 gram formbart sprængstof, som politiet fandt efter et tip i september sidste år.

Ifølge politiet skulle våbnene bruges i konflikten med rockerstøttegruppen AK81, og den ene af de tiltalte betegnes af politiet som "et toneangivende medlem af bandemiljøet".

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere