Kaldes 'bøsseperker' efter Onyszko-anmeldelse

'Bøsseperker'. Det er vlot én af de mange grimme ting, som S-politiker Lars Aslan Rasmussen er blevet kaldt, efter han anmeldte Arek Onyszko til politiet

Lars Aslan Rasmussen mener stadig, at det er vigtigt at Arek Onyszkos kontroversielle ytringer bliver vendt i retten. (Foto: Privat)
Lars Aslan Rasmussen mener stadig, at det er vigtigt at Arek Onyszkos kontroversielle ytringer bliver vendt i retten. (Foto: Privat)

I går blev den kontroversielle polske målmand Arek Onyszko fyret fra superligaklubben FC Midtjylland. Det skete blandt andet fordi, han i sin nye bog 'Fucking polak' skrev, at bøsser var klamme.

Det faldt den unge unge S-politiker Lars Aslan Rasmussen Københavns borgerrepræsentation så meget for brystet, at han anmeldte Onyszko til politiet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 B - racismeparagraffen.

Det har fået hademails og trusler til at vælte ind i både politikerens mailboks samt mobiltelefon. Han er blandt andet kaldt for 'bøsseelsker' og 'bøsseperker'.

Dybt rystet
- Jeg er dybt ryster over, at man som politiker skal opleve den slags, alene fordi man mener at homoseksuelle ikke skal svines til og lægges for had. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, men reaktionerne tyder på, at Onyszko ikke står alene med sit frådende had til bøsser, siger Lars Aslan Rasmussen til ekstrabladet.dk

Han understreger, at nye tal netop har vist, at homoseksuelle dagligt udsættes for hatecrimes - vold og chikane - i København. Derfor mener han, at det vigtigt, at få sat fokus på problemerne med intolerance, også selv om der er valg.

Ikke strafbart
- Jeg har arbejdet politisk for at styrke homoseksuelles rettigheder i snart 4 år, Og Onyszkos udtalelser er efter min klare overbevisning i strid med straffelovens §266B. Derfor er det vigtigt at få rettens vurdering af, om det er i orden at udtalelse sig så nedladende og hadefuldt om andre mennesker, siger Lars Aslan Rasmussen.

Selv om målmandens udtalelser i bogen 'Fucking polak' er kontroversielle, så er de nok ikke strafbare.

- Det er en tåbelig udtalelse, men jeg tror ikke, at den er strafbar, siger Oluf Jørgensen til Politiken. Han er pressejurist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

1 af 2 Her er foto af bogen, der er den bedst omtalte i øjeblikket
2 af 2 Lars Aslan Rasmussen mener stadig, at det er vigtigt at Arek Onyszkos kontroversielle ytringer bliver vendt i retten. (Foto: Privat)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere