Politichef: Vi har fundet noget

Politiinspektør Ole Madsen oplyser overfor ekstrabladet.dk, at dagens eftersøgning i 37 affaldscontainere har givet 'noget' i efterforskningen af Lisbet Nielsens død

Politiet har i dag gennemsøgt indholdet af 37 skraldespande i efterforskningen af den drabsmistænkte Bjarne Østergaard Madsen og den forsvundne Lisbet Nielsen. (Foto: Ernst van Norde)
Politiet har i dag gennemsøgt indholdet af 37 skraldespande i efterforskningen af den drabsmistænkte Bjarne Østergaard Madsen og den forsvundne Lisbet Nielsen. (Foto: Ernst van Norde)

14 mand fra Østjyllands Politi og Beredskabsstyrelsen har i dag gennemsøgt 37 600 liters affaldscontainere, som politiet beslaglagde i området omkring Lisbet Nielsens bopæl i Risskov få dage efter hun forsvandt.

Gennemsøgningen gav resultat, men politiinspektør Ole Madsen understreger overfor ekstrabladet.dk, at der ikke er tale om et gennembrud.

- Vi har fundet noget. Det er en brik i det store puslespil, vi er ved at samle, men det er ikke et gennembrud, siger Ole Madsen.

Kan du sige mere konkret, hvad det er I har fundet?

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke være mere klar i mælet, omkring hvad det er.

Politiet har i formiddag undersøgt området omkring Feldballe på Djursland med helikopter, men heller ikke det har givet resultat.

Feldballe er særdeles interessant i efterforskningen, da et vidne så en sølvgrå Audi i området senere samme aften som Lisbet Nielsen forsvandt. Den drabsmistænkte Bjarne Østergaard Madsen havde en sølvgrå Audi.

Lørdag den 24. oktober sad Bjarne Østergaard Madsen i sin bil i næsten tre timer ved en tankstation i Herning, før han gjorde den meget grundigt ren.

Politiet har beslaglagt indholdet af støvsugeren, men ifølge Ole Madsen er det endnu ikke blevet undersøgt.

I fredags havde politiet så stærk en mistanke mod Bjarne Østergaard Madsen, at han blev anholdt og sigtet for drab. Ifølge hans forsvarer, advokat Hans Kjellund, ville materialet sandsynligvis være tilstrækkeligt til en varetægtsfængsling.

Men om lørdagen begik manden selvmord i arresten i Århus.

Siden har Ekstra Bladet afsløret, at han tidligere har kvalt to kærester, og at han var anklaget - men senere frifundet - for et tredje drabsforsøg med samme metode.

I dag afslører Ekstra Bladet, at Bjarne Østergaard Madsen også forsøgte at kvæle en anden ekskæreste sidste år, men han måtte opgive, da kvindens datter alarmerede politiet.

Læger bedømte ham til at være skizofren, og derfor fik han i stedet for fængsel en dom til behandling på psykiatrisk hospital. I 2005 erklærede Retslægerådet, at han ikke længere var til fare.

Politiet vil stadig gerne høre fra vidner, der eventuelt har set Bjarne Østergaard Madsens sølvgrå Audi i tidsrummet mellem fredag den 23. oktober kl. 19.00 og lørdag den 24. oktober om formiddagen.

Østjyllands Politi har tlf. nr. 87311448

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere