67-årig dømt for at kopiere bamser

Forretningsmand fra Horsens importerede kopier af Disney-figurer i stor stil og er nu idømt en stor bøde, ligesom han skal aftjene samfundstjeneste i 240 timer

Straffen fik en tand til, da Vestre Landsret tirsdag fældede dom over en forretningsmand fra Horsens, der solgte kopier af Peter Plys, Tigerdyret, Den Lyserøde Panter og DSB's Harry-figur.

Den 67-årige slipper for at komme i fængsel, men dommen på et års fængsel gøres betinget af, at han udfører samfundstjeneste i 240 timer, hvor byretten mente, at 180 timer var nok.

Kun hans dårlige helbred, forholdsvis høje alder og straffesagens alder forhindrer, at forretningsmanden skal bag tremmer for sin overtrædelse af straffeloven, ophavsretsloven og varemærkeloven.

Samtidig forhøjes bødestraffen fra 200.000 kroner til 300.000 kroner. I ulovligt udbytte konfiskerer statskassen 290.000 kroner.

Kopierne af Disney-selskabets figurer og de andre beskyttede bamser skete fra Kina fra 2004 til 2006, og i original udgave havde varerne en værdi af cirka 10,5 millioner kroner.

I alt købte han cirka 139.000 kopier af f.eks. Mickey Mouse, Grisling, Kermit, Teletubbies, Skipper Skræk og andre beskyttede figurer. Hovedparten nåede han at sælge, inden han blev stoppet.

I byretten blev han frifundet for at have krænket Disney med hensyn til Peter Plys-figuren, men landsrettens dommere har en anden vurdering efter at have sammenlignet den oprindelige vare med den 67-åriges version.

Farven, den korte røde bluse, krops- og ansigtsformen og de karakteristiske øjenbryn på kopien viser, at han er gået alt for tæt på Disneys originale Peter Plys, der bygger på forfatteren A. A. Milnes verdensberømte bøger.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere