David Headley får lov at riste i sin celle

Mens forsvareren for den terrorsigtede Tahawwur Rana kæmper for at få sin klient på fri fod, får David Headley lov at kukkelure i sin celle en rum tid endnu

Der er himmelvid forskel på den midaldrende duo fra Chicago, som politiet mistænker for at have tilrettelagt et væbnet terrorangreb på Jyllands-Posten som hævn for Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i hovedet.

For mens den kombinerede immigrantrådgiver og gårdejer Tahawwur Rana kæmper med næb og klør for sin løsladelse, så har forsvarerne for sagens absolutte nøglefigur, den 49-årige David Coleman Headley, endnu ikke så meget som bedt om, at deres klient sættes på fri fod.

Otte dage efter sin anholdelse den 3. oktober var Headley i i dybeste hemmelighed i retten for at få læst sin sigtelse op. Siden er intet sket, og det gør det efter alt at dømme ikke ske før den 4. december, hvor han ifølge loven atter skal for en dommer.

Det forløb står i skarp kontrast til Rana, der er sigtet for at have skubbet Headley foran sig i terrorplanlægningen ved at finansiere hans rejser til København, Århus og stammeområderne i Pakistan.

Tirsdag aften dansk tid tropper han endnu engang op i Everett McKinley Dirksen-retsbygningen i Chicago for at blive løsladt mod kaution, angiveligt på op mod en halv million dollar, som familie og venner har stillet i pant.

Anklagemyndigheden afviser helt og aldeles Ranas bøn om løsladelse med den begrundelse, at han udgør en risiko for sit nabolag, og at han måske vil tage flugten.

Ranas forsvarer, Patrick Blegen, siger til Ritzau, at an ikke forstår anklagemyndighedens bekymringer al den stund, at der gik 15 dage fra politiet slog kloen i Headley i Chicagos O'Hare-lufthavn, til Rana blev anholdt.

Rana sidder i det topsikrede cementfort Metropolitan Correctional Center i Chicagos midtby, og han er tilsyneladende ved at blive mør af fængselsopholdet. I hvert fald i skulder og nakke, som han har bedt om lægehjælp til.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere